LEGO Star Wars İş Birliği, 25’inci Yılında 2024 Yılı Boyunca Kutlanacak

The LEGO Group, Lucasfilm iş birliğiyle 25’inci yıl kutlamalarını Ocak ayı itibarıyla Nürnberg Uluslararası Oyuncak Fuarı’nda başlattı. Tüm yıl sürecek kutlamaların bir parçası olarak duyurulan LEGO Star Wars™ 25-Second Film Festivali’nin yanı sıra birçok lego seti raflardaki yerini alacak.

LEGO Star Wars İş Birliği, 25’inci Yılında 2024 Yılı Boyunca Kutlanacak

Lucasfilm ile The LEGO Group arasındaki LEGO Star Wars iş birliğinin 25’inci yılında, Nürnberg Uluslararası Oyuncak Fuarı’nda başlayan kutlamalar, bir yıl boyunca çeşitli aktivitelerle devam edecek.

1999'da New York'taki Uluslararası Oyuncak Fuarı'nda duyurulan LEGO Star Wars iş birliğinin 25’inci yılında, yıl dönümüne özel LEGO Star Wars setleri, Nürnberg Oyuncak Fuarı’nda ilk kez gösterildi. Bu setler arasında Millennium Falcon ve Invisible Hand yıldız gemilerinden ilham alan yeni bir Starship Koleksiyonu serisi; Tantive IV gemisinden ilham alan iki yapım seti ve R2-D2'yi onurlandıran özel bir 25’inci yıl yapım seti bulunuyor. Bazı setler ise daha önce LEGO formunda görülmemiş koleksiyonluk mini figürler ve yıl dönümüne özel parçalar içeriyor.

The LEGO Group diğer yandan mart ayında, LEGO Star Wars 25-second Film Festivali'ni duyurdu. Şirket, dünyanın dört bir yanındaki hayranlarını, evlerinin baş köşesinden ayırmadıkları minifigürler ile Star Wars ve LEGO tutkularını gösterdikleri kendi 25 saniyelik filmlerini göndermeye davet etti.

LEGO Star Wars iş birliğinin 25’inci yıl dönümüne özel olarak tasarlanan setlerin yanı sıra, özel yeni bir minifigürle birlikte gelen DK'nin LEGO Star Wars Görsel Sözlüğü'nün güncellenmiş bir baskısı da yer alıyor.

Yeni LEGO Star Wars, 25’inci yıl dönümü setleri şu anda LEGO'nun resmi web sitesinde ön siparişe açık. Mayıs 2024'ten itibaren ise Türkiye’de LEGO mağazaları, web sitesi ve yetkili oyuncak perakendecileri üzerinden satın alınabilecek.