Lenovo'dan USB boyutunda PC: Ideacentre Stick

Son dönemde çok sık karşılaştığımız USB bellek boyutundaki PC'lere bir yenisi daha eklendi!

USB bellek değil, PC...

Lenovo cep telefonundan sonra yeni bir ürün yelpazesi daha sunma peşinde. USB bellek görünümünde mini PC'lere bir örnek de Lenovo'dan geldi. Ideacentre Stick 300 olarak isimlendirilen bu parmak boyundaki cihaz, tıpkı Intel'in Compute Stick'ine benziyor.

HDMI bağlantısı yoluyla monitör veya televizyonunuzu bir bilgisayara dönüştürebilen Ideacentre Stick 300, Lenovo'nun bu alandaki ilk ürünü. Ancak muhtemelen son da olmayacak. Üzerinde microSD kart girişi bulunduran ve microUSB'nin yanında tam boyutlu bir USB bağlantısına yer verilen cihazla birlikte medya dosyalarını görüntüleyebilir, web'de dolaşabilir, video görüşmeleri yapabilir ya da kısacası bir PC'de yapabileceğiniz temel işlevleri yerine getirebilirsiniz. Ancak elbette performans noktasında gözleri çok yukarıya dikmemek lazım.

Ideacentre Stick 300, Windows 8.1 işletim sistemiyle geliyor. Cihazın kapasitesi 32 GB. Intel Atom Z3735F işlemciyle gelen cihaz, 2 GB RAM'le çalışıyor. Intel'in Compute Stick'inin 149 dolarlık fiyat etiketi karşısında 129 dolar fiyatla satışa sunulacağı söylenen Lenovo Ideacentre Stick 300 mini PC'si, ülkemize ne zaman gelir sorusunun cevabı ise şu an için belli değil.

Okuyucu Yorumları