LG'den Plazma Işıklandırma Sistemleri

Elektronik alanında dijital öncü ve lider olan Güney Kore’li LG Electronics, gelecek nesil Plazma Işıklandırma Sistemleri’ni geliştirmeye yönelik yeni iş planını açıkladı.

LG'den Plazma Işıklandırma Sistemleri

Firma,ışıklandırma pazarına girmeyi ve 2015 yılına kadar bu pazarda 1 milyar USD satışa ulaşmayı planlıyor. LG’nin yeni planları arasında; 4 PLS (Plazma Işıklandırma Sistemi) ürününün yanı sıra, PLS modülü üretmek de var.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan LG Electronics Dijital Cihazlar Bölümü CEO’su Young-Ha Lee “PLS teknolojisi ışık üretmek için cıva kullanımına gerek duymuyor, böylece çevreye ve doğaya karşı daha duyarlı. İnanıyoruz ki PLS ürünleri hızlı bir şekilde sokak ve endüstriyel lambaların yerini alacak. Bu ürünler LG markasının bilinirliğini artırmakla birlikte bu alandaki satışlarımızı da 2015’e kadar 1 milyar Amerikan Dolarına ulaştıracağız. 80 milyar USD olan küresel ışıklandırma pazarının şu an itibariyle 3.7 milyarını yüksek watt’ta ışık üreten ürünler oluşturuyor. 2010 yılına kadar bunun 7 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.” dedi.

1999’dan beri bu teknolojiyi geliştirmek için 200 milyon dolar harcayan ve 5 Kore`li üretici ile ortaklık anlaşması yapan LG Electronics, 1.000 adet PLS ürününü, dünya çapında önemli merkezlerde test amaçlı olarak kullanıma başladı.

Okuyucu Yorumları