LHC dünyanın ilk zaman makinesi mi?

Bu dev makine dünyanın ilk zaman makinesi olabilir mi? İşte çok konuşulacak bir teori...

İlk zaman makinesi mi o mu?

Büyük Hadron Çarpıştırıcı Vanderbilt Üniversitesi'nde fizik profesörü olan Tom Weiler'ın teorisiyle tekrar gündeme oturmaya hazırlanıyor. Bilindiği gibi Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın ana amaçlarından biri de Higgs parçacığı ya da diğer adıyla "Tanrı parçacığı" adı verilen ve protonların, elektronların ve nötronların neden kütlelerinin olduğu sorusuna cevap bulmak.

Bazı bilim adamların bu parçacağın yanında bir de "Higgs tekliği" adı verilen ikinci bir parçacağın oluşacağını düşünüyor. İşte Weiler ve araştırmacı arkadaşlarının teorisi de burada başlıyor. Bu teoriye göre, ikincil oluşacak Higgs parçacağı beşinci boyuta geçebilecek ve zamanda ileriye ya da geriye hareket edebilecek.

Weiler şunları söylüyor; "Teorimizin doğru çıkması uzak bir ihtimal ancak hiçbir fizik kuralının ya da deney kısıtlamalarının dışına çıkmıyor. Zamanda yolculuk bu parçacıklara bağlı olduğu için paradokslara neden olmuyor. Yani bir insan zamanda geriye dönüp ailesini kendisi doğmadan öldüremez. Ama eğer bilim adamları Higgs tekliklerini kontrol edebilirlerse zamanda ileriye ya da geriye mesaj gönderebilirler."

Okuyucu Yorumları