LimeWire, en çok tercih edilen p2p uygulaması

Dünya genelinde bir milyondan fazla kullanıcı p2p uygulaması olarak LimeWire'yi kullanıyor.

LimeWire önde!

uTorrent kullanıcı sayısı dünya genelinde hızla artış göstererek geçen seneye göre ikiye katlandı. BitTorrent , %11.6'lık yüklenme oranıyla Avrupa'nın en popüleri olurken, ABD'de ise uTorrent'in popüler olmasından dolayı BitTorrent pek revaçta değil.

LimeWire'nin popülaritesi, son aylarda dünya genelinde düşmeye başladı. Ancak yine de bu durum, LimeWire'nin liderliğini gölgelemeye yetmiyor. 2007 yılının sonuna kadar, ABD'deki internet kullanıcılarının %17'si LimeWire'yi sistemlerine yükledi. Ancak daha önceki sene bu oran %23.3'dü. Bunun yanında Avrupa, Latin Amerika ve pek çok bölgede de LimeWire kan kaybediyor. Bu bölgelerin aksine, LimeWire, en az Avustralya'da kullanıcı kaybetmiş: Ülkedeki kullanım oranı %30.4'den %27'ye gerilemiş.

uTorrent ise LimeWire'nin aksine kullanıcılarını arttırmaya devam ediyor. uTorrent, bir önceki seneye göre kullanıcı sayısını iki kat artmış gibi görünüyor.

Sonuç olarak baktığımızda, Avrupa'da %11.6'lık oranla en popüler p2p uygulaması uTorrent. LimeWire ise Avustralya ve Kanada'da yaygın olarak kullanılıyor. Emule ise %16,6 oranla hala Latin Amerika'nın en çok tercih edilen p2p uygulaması.

Okuyucu Yorumları