Linux'lu tablet PengPod, ön satışta

Android size göre değil, iOS'u sevmediniz, Windows 8 de olmadı... O zaman sizin tabletiniz işte bu!

120 dolarlık "alternatif..."

Trimble Yuma, Vivaldi gibi Linux'la çalışan tabletler sizi Android'in "kısıtlamalarından" kurtararak özgür bir Linux deneyimi sunmayı hedefliyorlar. Bu tabletlerin arasına yeni eklenen PengPod ise, Linux'lu 7 inç'lik ve 10 inç'lik birer tablet ve bir mini PC olarak karşımıza çıkıyor.

Tabletin üreticisi Peacock Imports, "Linux fanatiğiyseniz, bir Android'li telefon almış olabilirsiniz" diyor ve şöyle devam ediyor: "O bir Linux, değil mi? Açık olması, bildiğim tüm programları çalıştırması ve bir miktar hack'lemeye izin vermezi gerekiyor, öyle değil mi?" "Ama genellikle böyle olmuyor. İşte bu yüzden gerçek Linux'u ve gerçekten istediğiniz yazılımları çalıştırmanın bir yolunu bulduk."

Şu an ön siparişe sunulan ve Ocak 2013'de dağıtılmaya başlanacak olan üç PengPod cihazı da Allwinner A10 çipi ile geliyor ve Linux veya Android 4.0'dan birini önyükleyebiliyor (dual-boot). 85 dolarlık 3.5 inç'lik mini PC, 1GB RAM, 4GB flaş depolama ve Wi-Fi özelliklerine sahip ve bir SD kartından Linux'u çalıştırabiliyor.

7 inç'lik bir tablet olan PengPod700, Android ve Linux'u çaıştırabiliyor. Kapasitif dokunmatik ekrana sahip cihaz, 120 dolara ön satışa sunuluyor; 1GB RAM, 8GB flaş depolama ve ön yüz kamerasına sahip. 10 inç'lik PengPod1000 ise 185 dolara ön satışa sunuluyor

Okuyucu Yorumları