Lucas'tan "beyaz köle tüccarları" özürü geldi

George Lucas, 4 yıl önce Star Wars filmlerini sattığı Disney'den, bu sözler nedeniyle özür diledi!

George Lucas'tan özür!

Star Wars serisinin yaratıcısı George Lucas, CBS muhabiri Charlie Rose ile yaptığı uzun röportaj sırasında kullandığı uygunsuz benzetme nedeniyle Disney'den özür diledi.

Lucas geçtiğimiz hafta katıldığı ve yaklaşık 50 dakika süren televizyon programında, dört yıl önce Star Wars filmlerinin haklarını 4 milyar dolar karşılığında Disney'e satığını anlatırken ilginç bir benzetmede bulunmuştu. Efsane yönetmen "Bunlar benim çocuklarım... Tüm Star Wars filmleri ... Onları beyaz köle tüccarlarına satmış gibiyim" demişti.

Beyaz köle tüccarları gibi yakışık almayan bir benzetme sonrası eleştirilere maruz kalan Lucas çok geçmeden resmi bir bildiri yayınlayarak özür diledi: "Ben The Charlie Rose Show röportajımı açıklığa kavuşturmak istiyorum. Bu, Kennedy Merkezi Onur Ödülü sırasında ve filmin galası öncesinde gerçekleşti. Uygun olmayan ve yanlış bir benzetme kullandığım için özür diliyorum. 40 yıldır Disney'le çalışıyorum ve Bob Iger önderliğindeki şirkete olan büyük saygım nedeniyle Star Wars bekçileri olarak onları seçtim." dedi.

Star Wars serisinin son filmi "Güç Uyanıyor" 17 Aralık'ta gösterime girmiş ve yaklaşık 12 günde 1 milyar dolar gişe hasılatına ulaşmayı başararak bu alanda yeni bir rekorun sahibi olmuştu.

Okuyucu Yorumları