Lüks telefon üreticisi Vertu Çinlilerin oldu!

Cep telefonu pazarının en "parlak" markası, sürpriz bir şekilde, sürpriz bir şirkete satıldı!

Çinliler onu da satın aldı!

Financial Times'ın haberine göre lüks telefon üreticisi Vertu geçtiğimiz günlerde İsveçli özel sermaye grubu EQT tarafından Hong Kong merkezli Godin Holding'e satıldı. Taraflar anlaşmanın mali detaylarını açıklamazken şirket CEO'su Massimiliano Pogliani'nin görevinden istifa ettiği bildirildi.

Vertu ürettiği lüks telefonlar sayesinde sektörde oldukça popüler bir hale gelmişti. İngiliz şirket değerli metaller, mücevherler ve deri kılıflarla el yapımı lüks telefonlar ve aksesuarlar üretiyordu. Ve yeni sahibi de bu tarzı devam ettirecek gibi görünüyor. Engadget, Godin Holding'in aslında GOS adında güvenli bir akıllı telefon işletim sistemi geliştiren Godin Cyberspace Security Technology'nin paravan şirketi olduğunu söylüyor. Bu durumda, yeni Vertu modellerinin bu işletim sistemi ile gelmesi kimse için sürpriz olmayacak.

Bu da Vertu'nun yakında Silent Circle, BlackBerry ve Sikur gibi gizlilik odaklı lüks akıllı telefon üretebileceğini gösteriyor. Vertu şu anda Android işletim sistemine sahip akıllı telefon satıyor. Bu yılın başlarında ise Vertu Signature Touch isimli modelini tanıtmıştı. Şirket 2013 öncesine kadar Symbian mobil işletim sistemine sahip akıllı telefon sevkiyatı yapıyordu. İsveç merkezli EQT, Vertu'yu 2012 yılında Nokia'dan 200 milyon dolar ödeyerek satın almış ve şirket çizgisini bozmadan her zaman için zengin kitleye hitap etmişti.

Okuyucu Yorumları