Mass Effect Andromeda ile Gelen Cinsel Taciz!

Mass Effect Andromeda ile başlayan cinsel taciz olayları, oyunun yapımcısı BioWare'den gelen açıklama ile farklı bir boyuta taşındı!

Cinsel tacize açıklama geldi!

Video oyunu Mass Effect Andromeda için animasyonlar üzerinde çalıştığı söylenen bir kadın, Cumartesi günü online hesaplarının mesajlar ile dolması ile beraber internet tacizlerinin hedefi oldu.

TheRalphRetort'da bir blog yazısının yayınlanması ile birlikte, Electronic Arts'ın hareket laboratuvarının animasyon lideri olduğu iddia edilen Allie Rose-Marie Leost, sosyal medya hesaplarında cinsel içerikli taciz mesajları almaya başladı. Blog'un yazarı kelimelerini pek dikkatli seçmemişti; oyundaki yüz animasyonlarından o kadar rahatsız olmuştu ki, Leost'un konumuna cinselliğini kullanarak geldiğini bile iddia etti.

Bu saldırılar, 2014 yılının başlarında GamerGate tartışması - Feminist Frequency web serisinden kültürel eleştirmen Anita Sarkeesian'a ve kadınların oyunlarda gösterildikleri şekle itiraz eden diğerlerine karşı online akım - ile başlayan, kadınlara yönelik ölüm ve tecavüz tehditlerini hatırlattı. Sarkeesian, Utah State University'deki konuşmasını, okulun "Amerika'daki en ölümcül okul saldırısı" hakkında tehditler alması yüzünden iptal etmek ve saklanmak zorunda kalmıştı.

Ancak görünene göre bu en son saldırıların hedefi doğru değildi. EA alt firması BioWare, yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadığını belirtirken, Leost'un da bahsi geçen görevde olmadığını söyledi. Açıklamasında, Leost'un ekibin lideri olduğuna dair raporların yalan olduğunu belirten firma, proje içerisinde görevleri ne olursa olsun kişilere karşı yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Okuyucu Yorumları