Medya Player'a alternatif Mp3 Çalıcılar

Bu yazımızda Windows Medya Player'a alternatif Mp3 çalıcıları ve yeteneklerini bulacaksınız

MP3 Böyle de Dinlenir

Windows Player'dan bıkanlar ya da kullanımı rahat bulmayanlar için, internet üzerinden müzik de dinleyebilecekleri, alternatif birçok müzik oynatıcı bulunmakta. Sizler için bu oynatıcılar içinden kullanımı en pratik, en işlevsel ve en güvenli oynatıcıları araştırdık.

Microsoft server'larında canlı müzik dinleme ya da indirme problemine bir de güvenlik sorunu eklenince, kullanıcılar Medya Player'a alternatifler aramaya yönleniyor. Bu yazımızda sizlere Windows Media Player'ın birçok özelliğini geride bırakabilecek nitelikte ve daha pratik kullanımı esas alan küçük boyutlu ses oynatıcı programlarını tanıtacağız.

1by1 Boyundan Büyük İşler Yapıyor

1by1 Boyundan Büyük İşler Yapıyor

1by1, sadece 100KB'lik bir boyuta sahip ve kullanıcıların ihtiyaçlarını problemsiz bir şekilde karşılayabilen bir ücretsiz müzik dinleme aracıdır.

1by1 müzik yazılımı ile sabit diskinizdeki ya CD'nizdeki tüm müzikleri çok kısa bir zaman içersinde tarayabilirsiniz. Windows Explorer'ı andıran tarama penceresinden sahip olduğunuz tüm müzik parçalarını oldukça kolay bir şekilde sıralayabilirsiniz.

Listenize koyup dinlemeyi düşündüğünüz şarkıları player üzerinde tıklayıp dinledikten sonra da seçebilirsiniz. Kullanıcılar için kusursuz olan ise müzik parçalarını kolay bir şekilde listeleyip, kesintisiz ve kaliteli bir ses ile dinleyebilmeleri.

Ücretsiz ve pratik kullanımlı olan 1by1, şarkı listenizdeki tüm şarkıları sizin istediğiniz sıraya göre çalabiliyor ya da otomatik olarak liste güncellemesi yapabiliyor.

1by1, şu an için sadece MP3 formatındaki parçaları çalabiliyor. Son program geliştirmeleriyle Winamp-Plug-in'leri de bu dosya çalıcısına eklenebiliyor ve kullanıcıya kusursuz bir kullanım sağlıyor.

1by1'i Bilgisayarınıza İndirin

Firefox'un Çalıcısı Foxytunes

Firefox'un Çalıcısı Foxytunes

İnternette sürekli sörf halindesiniz peki aynı anda sürekli müziğe ne dersiniz? Foxytunes yazılımı internet tarayıcınızdaki müzik setiniz olacak.

Foxytunes, internette Firefox ya da Internet Explorer ile sürekli sörf yapanlar için geliştirildi. Bu küçük eklenti ile bilgisayarınızı yormadan göze hoş gelen, şirin bir panel üzerinde müzik dinleyebiliyorsunuz. Foxytunes müziği çalıştırabilmek için bilgisayarınızdaki ana medya çalıcıyı kullanmaktadır ve piyasadaki her medya oynatıcı ile de bire bir uyumludur

»Play«, »Stop« ya da »Pause« gibi müziğinizi yöneteceğiniz tüm tuşlar panelin üzerinde bulunmakta bunlarla birlikte şarkı ayrıntıları, kalan (geçen) süre, ses ayarı gibi ayrıntılarda player üzerinde mevcut. Uyku modunda yapacağınız küçük ayarlamalar sayesinde program dilediğiniz bir vakitte müzik çalmaya başlayacak ya da kendiliğinden kapanacaktır.

Web tarayıcısına entegre şekilde gelen Foxytunes, dilediğiniz şarkının tüm ayrıntılarını da internet üzerinden güncelleyebilmekte. Dinlediğiniz şarkının sözleri, fotoğrafları ya da sanatçı ve albüm bilgileri şarkıyı dinlemeye başladıktan birkaç saniye sonra oynatıcınızda gözükecektir.

Internet Explore için Foxytunes'u İndirin

Firefox için Foxytunes'u İndirin

MP3 Efsanesi Winamp

MP3 Efsanesi Winamp

Yeni Winamp, gelişmiş tema ve plug-in desteği ile bir müzik oynatıcıdan çok daha fazlasını sunuyor ve geniş medya formatı desteği ile gönüllerdeki tahtını asla kaybetmeyecekmiş gibi görünüyor.

Winamp uzun zamandır MP3 oynatıcılar arasında 1 numara olma özelliğini sürdürüyor. Bugünde tüm ücretsiz oynatıcılar arasında en iyi olarak gösteriliyor.

Plug-in sistemi, yazılımın güncel versiyonlarıyla daha da geliştirilmiş. Müzik çalarken en iyi görsel şöleni sergilemeyi üzerine bir borç bilen Winamp, bu işte ne kadar başarılı olduğunu da sağladığı kusursuz Plug-in desteği ile gösteriyor.

Winamp'taki başarılı görsel şölen desteklediği ses formatlarıyla bir bütün haline geliyor. Bilgisayar sürücüleri üzerindeki tüm medya dosyalarını kütüphanesinde sıralı ve düzenli bir şekilde listeleyebilen program hem görsel olarak hem de kullanım açısından oldukça başarılı.

Tüm müzik CD'lerini, MP3, WAV, ve AAC formatlarının her türünü çözümleyip çalabilen Winamp bununla da kalmıyor ve entegre CD yazma programı ile sizlere kendinize özgün müzik cdnizi oluşturma imkanı sağlıyor. Internet üzerinden içerik almanıza imkan veren program aynı zamanda web üzerinden yayın yapan tüm radyoları dinlemenize de olanak sağlıyor.

Winamp'ın Son Versiyonunu İndirin

Çok Yönlü Foobar2000

Çok Yönlü Foobar2000

Foobar2000 Windows için programlanmış başarılı bir ses oynatıcısıdır. Programın yapımcısı olan Peter Pawlowski tarafından geliştirilen foobar2000, açık kaynak kod ile programlanmıştır.

Programın kaynak kodları foobarın resmi sitesinde yayınlanmaktadır, bu sayede açık kaynak kod tasarımcıları kendi Foobar'larını geliştirmekte çeşitli versiyonları kullanıcılar ile paylaşabilmektedir. Foobar'ın kolay kullanımı ve basit ara yüzüne sahip olması nedeni ile günden güne kullanımının artmasına sebep olmuştur.

Foobar2000 desteklediği ses formatlarıyla da kullanıcıların favorisi olmaya aday bir yazılım. MP1, MP2, MP3, MP4, MPC, AAC, Ogg Vorbis, FLAC / Ogg FLAC, WavPack, WAV, AIFF, AU, SND, CDDA, WMA formatlarının tamamını başarılı bir şekilde destekleyen Foobar2000, düşük hafıza gereksinimiyle sistemi hiç kastırmıyor. Oynayacak liste içinde rasgele,sıra ile ve sekmeler arasında rasgele çalma gibi özellikleri bulunan program bir medya oynatıcının tüm fonksiyonlarına sahip.

Foobar2000'i İndirin

Parti makinesi DSD Jukebox

Parti makinesi DSD Jukebox

DSD Jukebox'u bilgisayarınıza kurduğunuzda, makinanız gerçek bir müzik kutusundan farksız olacak ve parti yayını yapabileceksiniz.

Program çehresiyle klasik bir MP3 oynatıcıdan çok daha farklı bir şekilde geliyor, Party yapmanın zamanı geldiyse DSD Jukebox'u seçmeniz tüm müzik ihtiyacınızı karşılayabilecek niteliktedir.

MP3, OGG-Vorbis, MPC, WMA und FLAC gibi önde gelen tüm ses formatını çalabilen DSD Jukebox, Windows 95/98/ME/NT/2000/XP sistemlerde sorunsuz ve seri bir şekilde çalışıyor. Programı kurduğunuzda karşınıza ana pencere çıkacaktır. Bu pencereden bilgisayarınızdaki tüm ses kütüphanesini tarayabilir, dilediğiniz şarkıları sanatçı, albüm,müzik tarzı ya da karışık bir biçimde listeleyebilirsiniz. Şarkı listenizdeki şarkılar hakkında yorumlar yazabilir, programın resmi web sitesinden yeni temalar indirerek görünümü değiştirebilirsiniz.

Alman Firması Dürkop Software-Design tarafından geliştirilen Jukebox'da her şekilde bir MP3 oynatıcıdan çok daha fazlasını bulabiliyorsunuz. Mesela özene bezene oluşturduğunuz müzik listenizi koyacağınız şifre sayesinde sizin isteğiniz dışında kimse değiştirip silemiyor. MP3 lerinizin taglarını net üzerinden ya da manuel olarak da değiştirebiliyorsunuz.

DSD Jukebox'ı İndirin

MusicCube ile Dinamik Şarkılar

MusicCube ile Dinamik Şarkılar

Artık hepiniz geniş bir MP3 arşivine sahipsiniz ve bunun da beraberinde getireceği en büyük dert, sahibi olduğunuz şarkıları sıraya koymak, istediğiniz şarkıyı bulmak ve benzer şarkıları ayıklamak için zaman harcamanız gerektiğidir. Winamp, MP3 dosyalarını sıraya koymak ve oynatmak için oldukça ideal bir oynatıcıdır, ama arşivinizin boyutu büyüdüğünde sıralama yetenekleri de artık eskisi kadar kolay olmamaya başlar.

Bütünleşik bir veritabanı motoruna sahip olan musikCube MP3, dosyalarınızın içindeki ID bilgilerini okuyarak bu bilgileri hızlı biçimde yorumluyor ve şarkılarınızı istediğiniz kritere göre sıralamaya olanak sağlıyor ve bunu çok hızlı biçimde yapıyor. MusikCube istediğiniz şarkıları veritabanından veya sabit diskinizden temizleyebiliyor.

Programın sahip olduğu diğer bir ilginç özellikse 'Dinamik şarkı listeleri' hazırlayabilmesidir. MusicCube dinleme alışkanlıklarınıza ve zevklerinize göre otomatik ve random şarkı listeleri de oluşturabiliyor. Ne kadar çok şarkı dinlerseniz programın kütüphanesi o ölçüde genişliyor. MusicCube bilgisayarınıza takıldığında harici bir disk sürücü gibi davranan tüm portatif çalıcıları başarıyla destekleyebiliyor.

MusikCube'ü İndirin

Media Monkey ile Dinleyin, Dönüştürün, Keyiflenin

Media Monkey ile Dinleyin, Dönüştürün, Keyiflenin

Media Monkey'in player özelliği piyasadaki tüm medya oynatıcılarının gerisinde kalmayacak şekilde tasrlanmış. Özelleştirilebilir ve standart Egualizer ayarları eklenerek program benzerleriyle yarışır durumda bulunuyor. Ses temposu çalma anında ayarlanabiliyor ve oynatma menüsünde yer alan sleep özelliği ile hem oynatıcı hem de bilgisayar istenildiği saatte kapatılabiliyor.

Media Monkey, aynı zamanda çok başarılı ve kullanışlı bir ses dönüştürücü programıdır. APE, APL, CDA, M3U, MAC, MP+, MP1, MP2, MP3,MPC, MPP, OGG, RMP, VQF, WAV, WMA formatları arasında kayıpsız ve sağlam ses kalitesine sahip dönüşümler yapabilen Media Monkey'in başarılı skin desteği, ses düzeyi ayarlama, dahili ve harici Plug-in, DSP Plug-in, Visualization (Görsel Efekt), kütüphane düzenleme, CD Ripping, webten albüm bilgisi alma, takılabilir müzik aletleri desteği, playlist düzenleme, CD kopyalama özelliklerinin yanı sıra ISO dosyası hazırlaması gibi birçok medya oynatıcı da bulunmayan özellikleri sayesinde kullanıcıların vazgeçilmezi olmayı hedefliyor.

Media Monkey'i Bilgisayarınıza İndirin

Okuyucu Yorumları