Mercedes ve BMW: 1 Yıl Dolmadan İkinci Ele Düşüyor!

Şaşırtıcı biçimde BMW ve Mercedes modelleri ile dolu olan bu liste, iki otomotiv devini de pek sevindirecek gibi değil!

1 yıl dolmadan ikinci ele düşüyorlar!

Çoğu kişi arabalarını her yıl bir yeni model ile değiştirmiyor. Hatta ortalamada yeni araba alanların sadece %1.5'i ilk yıl içerisinde arabalarını değiştiriyorlar. iSeeCars.com'un araştırmasının bu sonucu, bazı araçlar için bu oranın çok daha yüksek olduğunu da göstermiş durumda.

Araştırma, 2015-2017 model yılları içerisinde 24 milyonun üzerinde yeni araç satışını incelemiş. Araçların VIN'ını (Araç Kimlik Numarası) kullanarak incelemesini yapan araştırma, orijinal satış tarihinden sonraki bir yıl içerisinde tekrar satışa sunulup sunulmadığını takip etmiş. Bu takibe, 500 mil (yaklaşık 800km) üzerinde dolaşıma sahip olan araçlar ile ve 50000'in altında yeni araç satışına sahip olan modeller dahil değil. Bu noktadan sonra da ilk yıl içerisinde en fazla satılan 11 araba listelenmiş.

Listenin tamamını incelemek mümkün olsa da, öne çıkan bazı bilgileri belirtmekte fayda var. Öncelikli olarak şaşırtıcı bir şekilde, sıralanan 11 modelin 6'sı BMW ve Mercedes modellerinden oluşuyor. Ancak bu, satıcıların kiralık araçları tekrar satmalarına atfedilmekte. Ancak geri kalan 5 modelin J.D. Power 2016 Initial Quality (İlk Kalite) araştırmasında üç yıldız veya altında aldıkları biliniyor. Bununla beraber firmanın CEO'su Phong Ly tarafından bu araştırma hakkında söylenene göre, bir aracın daha ortalama veya daha düşük kalite derecesine sahip olması, kötü olduğu anlamına değil, alıcılarının beklentilerini karşılamadığı anlamına geliyor. Genellikle burada karşılaşılan şeyler gerçek "sorunlar" değil, kullanıcıların Bluetooth eşleşmesi, ses tanıması, navigasyon veya ses sistemleri gibi teknolojiler ile sorun yaşamaları oluyor. Bu sistemler, kullanıcıların bekledikleri gibi veya olabilecekleri kadar akıcı bir şekilde çalışmıyor...

Okuyucu Yorumları