Mercedes'e büyük suçlama!

Alman otomobil devi Mercedes, bir kez daha büyük bir suçlama ile karşı karşıya!

Mercedes'e büyük suçlama!

Dizel otomobil üreticilerine emisyon miktarları sebebiyle açılan davalara bir yenisi ekleniyor. Bu kez dava açılan firma ise Mercedes-Benz ve araç sahipleri, otomobil üreticisini araçlarına, her ne kadar bu yönde bir kanıt bulunmasa da, hile cihazları takıldığını düşünmekteler.

Reuters'in raporuna göre davanın arkasındaki firma Hagens Berman, davanın sebebi olarak basit bir mantık kullanmakta: "Mercedes'in tüm testlerde dinamometre testlerini geçmesi ancak gerçek dünya testlerinde başarısız olması, VW gibi, Mercedes'in de bir 'cihaz' kullandığını öneriyor."

Mercedes'in ana firması Daimier, bu davanın kanıtının bulunmadığını ve Mercedes-Benz araçlarında herhangi bir hile cihazının bulunmadığını belirtmekte. Daimier, Ocak ayında da benzer iddialara cevap vererek, gerçek sürüş zamanlarındaki değişimlerin, testlere göre farklı olmasının normal olduğunu söylemişti.

Ancak bu tartışmalar henüz sonuçlanmış değil. EPA, yollardaki her dizel aracı test etmeye kararlı durumda. Bu testlerin amacı da yollardaki araçların hile cihazları kullanmadıklarından emin olmanın yanı sıra, test metotlarının da gerçek sürüşlere mümkün oldukça yakın olmasını sağlamak...

Okuyucu Yorumları