Microsoft'a bir şok daha!

Hacker'lardan MS'in başını ağrıtacak yeni açık: MS bir yerden yamıyor; başka bir yer patlak veriyor.

Microsoft'a bir şok daha!

Microsoft bir yama ile Google saldırısında kullanılan açığı kapattı ama Internet Explorer'da ortaya çıkan güvenlik açıklarının ardı arkası kesilmiyor.

Bir güvenlik araştırma firması olan Core Security Technologies yaptığı açıklamada Internet Explorer'da başka güvenlik açıkları tespit ettiğini açıkladı. CST'ye göre hackerlar farklı açıkları bir arada kullanarak bir bilgisayardaki bütün verilere erişebiliyor.

CST'de danışmanlık yapan Jorge Luis Alvarez Medina "Bu tür bir saldırıyı gerçekleştirmenin üç ya da dört farklı yolu var." dedi. Medina bu açığı 2 Şubat'ta Washington'da başlayacak olan Black Hat güvenlik konferansında sergileyecek.

Açıkların hiçbirinin kendi başına çok tehlikeli olmadığı, ancak bir arada kullanılmalarının saldırganlar için tehlikeli fırsatlar yarattığını aktaran Medina, bu durumun henüz hackerlar tarafından kullanılıp kullanılmadığını bilmediğini belirtti. Microsoft ile birlikte çalıştıklarını ancak mevcut açıkları kapattıklarında da başka açıkların ortaya çıkacağını sözlerini ekledi.

"Zaman içerisinde insanlar yenileriyle ortaya çıkacaktır" diyerek sözlerini bitirdi.

Okuyucu Yorumları