Microsoft, Apple'ın tam tersini yaptı!

Microsoft, Anniversary Update ile birlikte, Apple'ın iOS 10'da yaptığı değişikliğin tam tersini yaptı!

Microsoft, Apple'ın tam tersini yaptı!

Görünüşe göre Microsoft ve Apple, ateşli silah emojileri hakkında aynı fikre sahip değil. Apple'ın iOS 10'da tabanca emojisini su tabancasına çevirmesinin hemen ardından Microsoft, kendi oyuncak tabanca emojisini gerçek bir altıpatlar ile değiştirdi.

2 Ağustos tarihinde yayımlanan Windows Anniversary Update ile gelen bu yeni görsel, Microsoft'un bir blog yayını ile detaylandırdığı büyük bir emoji yeniden tasarlamasının bir parçası olarak karşımıza çıkmakta. Bundan önce firmanın bir silah için kullandığı görsel, tabancadan ziyade bir uzay oyuncağına benzemekteydi ancak yeni görsel, daha gerçekçi, gümüş renkli bir altıpatlar tabanca.

Bu değişimin sebebi sorulduğunda bir Microsoft sözcüsü, firmanın her görselinde küresel Unicode standardına uyum sağlamayı amaçladığını ve daha önceki görselin endüstri tasarımlarını veya tüketicinin beklentisini karşılamadığını söylemekteydi. Unicode Consortium ile beraber çalışarak görselleri tüketici ihtiyaçları ve geri bildirimleri yansıtan bir şekilde yenilemeye devam edeceklerini de sözüne ekleyen sözcü, dijital dünya genelinde düzenli ve kararlı bir sistemi desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Ancak bu, Microsoft'un büyük güncellemesi ile değiştirdiği tek şey değil. 1.700'den fazla yeni sembolü tanıtmasının yanı sıra yeni Windows emojileri, renkleri karıştırmanıza ve eşleştirmenize imkan tanıyarak daha çeşitli görsel aileleri oluşturmanıza imkan tanıyor.

Okuyucu Yorumları