Microsoft fanboy'larından Alphabet şakası!

Kimin yaptığı çok net değil ama bu Alphabet şakası, Google'ı biraz kızdırabilir!

Google'a Microsoft şakası!

Microsoft'un rakibi Google'ı zaman zaman şaka konusu yaptığını, onunla eğlenmeyi sevdiğini biliyoruz. Firmanın Google'ı "Scroogle" olarak adlandırması ve ürettiği diğer takma isimler, hepimizi güldürmüştü. Şimdi ise karşımızda Google'la ilgili başka bir şaka var, ancak bu şakanın asıl sahibi Microsoft değil gibi görünüyor.

Google'ın yeni "ana şirketi" Alphabet'in web sitesi, bazılarımızın bildiği gibi abc.xyz. Bu sitede Google'ın son hamlesiyle ilgili basın açıklamasını okuyabiliyorsunuz. ABC.WTF adresi ise yeni bir keşfe göre Microsoft'un Bing sayfasına yönlendiriliyor. CNet'in bir Microsoft yetkilisiyle yaptığı görüşmeye göre Microsoft'un bu alan adıyla herhangi bir ilgisi bulunmuyor. Eğer bu doğruysa şaka, bir Microsoft fanboy'u tarafından veya bir Microsoft çalışanı tarafından gizlice yapılmış olabilir.

Hepsi bu kadarla bitmiyor. ABC.FAIL adresini açtığımızda da Bing arama motoruna yönlendirildiğimizi görüyoruz. Bakalım Google'ı kızdıracak bu ilginç şakaların sahibi bir gün ortaya çıkacak mı.

Google, alphabet.com'u satın alamadı!

Okuyucu Yorumları