Microsoft'tan önemli bir satın alma daha!

Microsoft, iOS ve Android'de birinci sınıf e-posta deneyimi sunmak için kesenin ağzını açtı!

Microsoft onu da satın aldı!

Microsoft'un düzenli olarak OS X, iOS ve Android için ürünler yayınlaması ile beraber, artık platformlar arası bir kuruluş olduğuna dair hiçbir şüphe bulunmamakta. Ancak e-postalar söz konusu olduğunda, firmanın iOS ve Android'te yaşamakta olduğu sorunlar bulunuyor ve bu sorunlar da yakın zamanda sona erecek gibi gözüküyor.

Microsoft, Acompli adlı firmayı, Re/Code'un söylediğine göre 200 milyon doların üstünde bir fiyata satın aldığını açıkladı. Bu firmanın e-posta uygulaması, iOS ve Android'te birinci sınıf bir e-posta tecrübesi sağlıyor; Outlook ve Google'ın e-posta servisleri ile oldukça iyi bir uyum gösteriyor.

Microsoft'un söylediğine göre bu alım işlemi, firmanın kullanıcılara mobil ürünler üzerinde daha fazla işlem yapabilmelerini amaçlayan bir projenin parçası. Bu yıl iPad ve iPhone'a Office uygulamaları sunulmuştu ve Android'e de Office'in sunulacağı yakın bir zamanda duyurulmuştu. Bu satın alım da firmanın daha iyi bir mobil tecrübe sunma uğraşının önemli adımlarından biri.

Uygulamanın arkasındaki takım ise VMware ve Zimbra gibi önemli isimlerden oluşmakta ve bu isimler artık Microsoft çalışanları olmuş durumdalar.

Bu satın alma, Microsoft'un rakip platformlara yeni bir uygulama daha yerleştirmesine imkan tanıyacak. Uygulamanın yüksek derecelendirmesi düşünülürse, Acompli ile beraber firma, mobil e-posta yarışının önlerinde bir konuma sıçramış olacak. Tabii ki uygulamanın adı firmanın şu anki e-posta önerilerine uygun bir şekilde Outlook Mobile veya benzer bir ismle değiştirilirse şaşırmamak gerekiyor...

Okuyucu Yorumları