Microsoft'tan 250 bin dolar isteyen?

Microsoft'tan herkese açık "250 bin dolar" teklifi: Bu ödülü almak için yapmanız gereken tek şey...

MS'ten 250 bin dolar isteyen?

Daha önce günde tam 30 milyar istenmeyen iletiye neden olan Rustock botnet'i Microsoft tarafından alt edilmişti. Ancak Microsoft , alt etmeyi başarmasına rağmen, Rustock Botnet'inin peşine bırakacağa benzemiyor: Botnet'in sahipleri ya da suça ortak olanların cezalandırılması konusunda kararlı olan yazılım devi, bu konuda bilgi verecek olanlara tam 250 bin dolar öneriyor.

İki Rus gazetesinde yazan haberlere göre Microsoft'un bu ödülü Rustock botnet'inin suça neden olduğu için önerdiği belirtilirken, Microsoft'tan konu hakkındaki gelen açıklama ise şöyle: "Bu ödülün önerilmesinin nedeni, Microsoft'un büyüklüğünden ve birçok suça neden olan Rustock botnet'inin arkasında olanları bulmak istememizden kaynaklanıyor. Öncelikli amacımız Rustock botnet'inin teknik olarak sonunu getirmek olsa da, Rustock'un arkasındaki kişilerin yaptıklarından dolayı sorumlu tutulmaları gerektiğine inanıyoruz."

Eğer sizin bu konuda bir bilginiz varsa, Microsoft sizi dinlemeye ve vaat ettiği ödülü vermeye hazır. Ayrıntılı bilgi bu sayfayı ziyaret etmeniz yeterli...

Okuyucu Yorumları