Microsoft'tan Chrome OS hakkında sert sözler

Google'ın işletim sistemi hakkında şimdiye kadar konuşmayan MS, sonunda öyle bir patladı ki...

Ve Microsoft patladı!

Microsoft'un Developer & Platform Evangelism bölümü başkan yardımcısı Walid Abu-Hadba bir röportajda Google hakkındaki düşüncelerini açıkladı. Google'ın Chrome işletim sistemi geliştirmekteki gerçek amacının sanılandan farklı olduğunu belirtti.

"Google'ın yaptıklarının çoğu savunma amaçlı". Bunu söylerken kastettiği şey Google'ın esas işi olan arama motorunu korumak istemesi. Google arama motoru sayesinde kazanılan reklam gelirleri Google için en önemli şey. Chrome işletim sistemini yapmaktaki amaçları da tüketiciye daha basit ve kolay bir bilgisayar teknolojisi sunmak değil. Walid'e göre Google'ın amacı diğer firmaların Google'ın gelir kaynaklarına saldırmasını önlemek için dikkat dağıtmak.

Asıl sorun Chrome OS'un bedava olması mı?

Asıl sorun Chrome OS'un bedava olması mı?

Aslına bakılırsa Microsoft'a da para kazandıran ana ürün Windows. Ama Microsoft daha bir ton yerden para kazanıyor. Google'ın planlarını gören Microsoft'un, Bing'i, Google'ın işletim sistemi alanında rakip olmasını önlemek için bir dikkat dağıtıcı olarak kullandığı da ortaya atılabilir. Elbette Walid bunun böyle olmadığını söylüyor. Aslında haklı da olabilir, Microsoft yaptığı her işte para kazanmak, piyasa payı edinmek istiyor. Xbox, Zune, Silverlight, Bing ve daha fazlası Microsoft açısından para kazanmak istediği yatırımlar. Bing ile Google'a rakip internet reklam gelirleri kazanmak istediği açık.

Walid'in hoşuna gitmeyen şey ise Google'ın Chrome OS gibi çalışmalarının kazanç amacı gütmemesi olduğu anlaşılıyor. Savunma amaçlı derken bunu kastediyor. Microsoft para kazanmaya çalışırken bedava alternatifler işini baltalıyor. Google da Microsoft gibi ücretli bir alternatif çıkartsa, Microsoft'un bunu anlaması ve doğal karşılaması daha kolay. Microsoft mevcut durumdan, Google'ın farklı noktalardan vurmasından rahatsız. Şu an iki dev her alanda birbirlerine sağlam karşılık vermeyi sürdürüyor.

Okuyucu Yorumları