Microsoft Türkiye'de değişim var!

Dünya yazılım devi Microsoft'ta değişim var. İşte Microsoft Türkiye'de yeni atamalar...

Microsoft Türkiye'de değişim!

Microsoft Türkiye bünyesinde yeni atamalar yapıldı. Tolgar Elverici, Microsoft Türkiye Kurumsal Müşterilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilirken, yeni OEM Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Araşan oldu.

Microsoft Türkiye'de gerçekleşen görev değişiklikleri kapsamında, Microsoft Türkiye yerli ve uluslararası bilgisayar üreticileri ile dağıtım ve satış kanallarından sorumlu Genel Müdür Yardımcılığını yürütmekte olan Tolgar Elverici, Microsoft Türkiye Kurumsal Müşterilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Microsoft İş Ortaklarından Sorumlu Direktör Mehtap Araşan da Microsoft Türkiye'nin OEM Genel Müdür Yardımcısı oldu.

İlk ve orta öğrenimini TED Ankara Koleji'nde tamamlayan Tolgar Elverici, ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden yüksek lisans, Boğaziçi Üniversitesi'nden ise Executive MBA derecelerine sahip.

Yeni ataların kariyerleri

Yeni ataların kariyerleri
Microsoft çalışanları diğer büyük bilişim şirketlerinden tecrübeli

Kariyerine, 1994 yılında Gec Alsthom T&D Satış Departmanı'nda başlayan Elverici daha sonra sırasıyla Molex Inc. ve Ericsson Türkiye'de çeşitli satış ve yönetim görevlerinde bulundu. 2003 yılında Intel Türkiye ekibine kanal yöneticisi olarak katıldı. Intel'in, Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki büyümesinde ve genişlemesinde önemli görev ve sorumluluklar üstlendi. Elverici, 1 Aralık 2008 tarihinde Microsoft'a katılmadan önce Intel Türkiye bünyesinde yerli ve uluslararası bilgisayar üreticileri, dağıtım kanalları ve perakendeden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Mehtap Araşan TED Ankara Koleji ve Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. Profesyonel kariyerine 1987 yılında Bordata'da başladı, 1992 yılında Hewlett Packard'a geçti. Kariyerine bir süre Kanada'da devam eden Araşan, daha sonra Microsoft Türkiye'de çalışmaya başladı. 2005 yılında Microsoft Sistem Üreticileri Kanalı Yöneticisi olan Mehtap Araşan, 2007 yılında Kontratlı İş Ortakları Yöneticisi oldu. 2009 yılında Microsoft Türkiye'de İş Ortakları Satış Yöneticisi ve Çözüm İş Ortakları Satış Sorumluluğu'nu üstlendi.

Microsoft Türkiye hakkında:

Microsoft Türkiye, 1993 yılında altı kişiyle başladığı uzun maratonda, bugün 300'e yakın çalışanıyla birlikte koşuyor. Türkiye, aynı zamanda 79 ülkenin bulunduğu Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nin de merkezi olarak yer alıyor.

Microsoft, Türkiye'nin potansiyelini gerçekleştirmesi için, bilişimin tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de en fazla yatırım yapılan alanlardan biri olması gerektiğine inanıyor. Kurulduğu günden bu yana kişilerin ve kurumların gerçek potansiyellerini ortaya çıkaran yazılımlarıyla insanları 'her zaman, her yerden ve her cihazdan' bilgiyle buluşturan Microsoft Türkiye, 7 bini aşkın bilişim şirketinden oluşan ekosistemiyle Türkiye'nin Bilişimle Kalkınması için çalışıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları