Microsoft'un Pivot'u geliyor!

Microsoft'tan herkesi şaşırtacak, yeni ve çok farklı bir uygulama: Ücretsiz Pivot ile tanışın...

Microsoft'un Pivot'u geliyor!

Bilgisayarların sabit diskleri büyüdükçe ve internetten erişilebilir içerikler her geçen gün inanılmaz bir hızla arttıkça, artık kullanıcılar için sorun aradığını bulamamaktan çıktı ve aradığının karşılığında bulduğu sınırsız bilgi arasından seçim yapmanın zorluğuna geldi. Neyse ki Microsoft Labs tarafından geliştirilen Pivot adlı ücretsiz (ve deneysel) bir uygulama devasa bilgi kümeleri arasında aradığınızı bulmanızı kolaylaştırmayı hedefliyor.

Sizlere daha önce Microsoft'un geliştirdiği iPhone uygulamasında bahsettiğimiz Seadragon alt yapısı üzerine geliştirilmiş olan Pivot, internet üzerinden erişilebilir içeriği aramak ve yönetmek için çok farklı bir yöntem sunuyor. Bu sayfada yer alan ekran görüntüsünde gördüğünüz minik resimlerin hepsi birer dergi kapağı ve Pivot tümünü seçilmiş olan kategoriye göre internet üzerinden indiriyor. En güzel yanı ise sadece yakından bakmak istediğiniz resimler bilgisayarınıza indiriliyor ve böylece hem PC'nizin kaynakları daha verimli kullanılmış oluyor, hem de gereksiz internet trafiğinin önüne geçilmiş oluyor.

İşte indirme bağlantısı ve fazlası...

İşte indirme bağlantısı ve fazlası...

Pivot'un halen deneysel bir uygulama olduğunu ve bu yüzden bazı kısıtlamaları olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Buna rağmen bu sıra dışı uygulamayı denemek isterseniz programı şuradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Pivot için örnek olarak hazırlanmış kategorilere ise şu adresten göz atabilirsiniz. Sıra kendi koleksiyonlarınızı oluşturmaya geldiğinde ise Pivot size yeterli gelmeyebilir. Pivot için geliştirilmiş olan ücretsiz bir üçüncü parti uygulama olan Pivot Collection Maker bu durumda işinize yarayabilir.

Okuyucu Yorumları