Microsoft ve Google aynı ringe çıkarsa...

Google ve Microsoft aynı panelde, aynı sahneyi paylaştı, kılıçların çekilmesi kaçınılmaz oldu!

MS - Google atışması!

Sizin bilgisayarınızdaki tarayıcınızda Microsoft ve Google yan yana iki sekmede duruyor olabilir ama gerçek hayatta bu iki bilişim devi pek sık bir araya gelmiyorlar. Dünya üzerindeki en büyük rekabetlerden birinin mimarı olan bu iki firmanın birer temsilcisi ise geçtiğimiz günlerde katıldıkları bir panelde yan yana geldiler. Sırayla konuştular ama özellikle Google temsilcisi sanki katılımcılarla değil, Microsoft'un temsilcisiyle konuşuyor gibiydi.

Microsoft temsilcisi Najam Ahmad, konuşmasında Microsoft'un teknik alt yapısının ne kadar güçlü olduğundan ve sundukları hizmetlerin ne kadar geniş bir yelpazeye yayıldığından bahsetti. Ahmad Google'a pek sataşmadı fakat Google'ın temsilcisi Vijay Gill sık sık Microsoft ile Google'ın farklarından bahsetti. Altını çizdiği en önemli ayrım ise Microsoft'un dikey bir teknik yapılanma içerisinde olduğu ve bunun küresel anlamda sıkıntılara yol açabileceğiydi. Google'ın ise yatay teknik yapılanmasının hem küresel olarak daha geniş bir alana daha sağlıklı hizmet verdiğini hem de sistemdeki gelişmelerin yatay olarak daha hızlı bir şekilde uygulanabildiğini anlattı.

Gill, Google'ın tüm veri merkezini tek bir bilgisayar gibi görüp yönettiğini anlattıktan sonra bir yandan Microsoft'tan daha şeffaf bir firma olduklarını ima ederken, diğer yandan da bir gözlerinin Bing'de olduğunu ifade etmek için; "Bizim veri tabanı konusundaki yaklaşımlarınızı Bing'de arayıp kendiniz de görebilirsiniz" dedi. Neyse ki MS temsilcisi bu sözlere sadece gülmekle yetindi; olası bir kavganın da eşiğinden dönülmüş oldu...

Okuyucu Yorumları