Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının çektiği Chrome eziyetini nihayet bitiriyor

Windows 10’da varsayılan tarayıcı olarak Chrome’u kullanmak isteyenlerin çektikleri eziyet, en sonunda bitiyor.

Windows 10’un Chrome eziyeti bitiyor

Yaklaşan Windows 10 22H2 güncellemesi, nihayet varsayılan web tarayıcısı Edge'den Chrome'a ​geçişi kolaylaştıracak gibi görünüyor. Başka br deyişle Windows 10’da varsayılan tarayıcıyı Chrome olarak değiştirmek kolaylaşıyor. Microsoft, Edge web tarayıcısını daha fazla insanın kullanması için ağır taktikler kullanması ile biliniyor ama görünüşe göre artık gelen baskılara karşı koymaktan vazgeçecek.

Edge, Windows 10’da (ve Windows 11’de) varsayılan tarayıcı olarak geliyor. Buraya kadar ilginç bir durum yok. Ama kullanıcılar varsayılan tarayıcıyı Chrome ile değiştirmek istediklerinde, bunu tek bir tıklamayla yapamıyor. Bunun yerine diyalog kutuları ile boğuşmak zorunda kalıyor.

İyi haber şu ki, önümüzdeki birkaç ay içinde gelmesi beklenen Windows 10 2H22 güncellemesiyle, Edge’den vazgeçip Chrome’a geçiş yapmak kolaylaşıyor. Verge'in bildirdiği üzere, Windows 10 2H22'nin erken bir yapısında, Google Chrome'u açarsanız ve bu varsayılan tarayıcı değilse, varsayılan olarak ayarlamak isteyip istemediğinizi soran bir seçenek görünecek. Başlık bildiriminde "Varsayılan olarak ayarla"yı tıklamak, Chrome'u varsayılan tarayıcınız yapmak için yeterli olacak.

Bunun, Chrome'u varsayılan tarayıcınız yapmanın çok daha kolay bir yolu olacağı açık. Ancak şimdilik yalnızca Windows 10 için geçerli olacak.