Microsoft XP davasında kendini böyle savundu

Microsoft, Vista'dan XP'ye geçmek için ek ücret ödeyen kullanıcının davasında kendini böyle savundu.

MS'in XP savunması!

Sizlere daha önce bir kullanıcının Vista'dan XP'ye dönmek için ekstra para harcamış olmasının nasıl davalık olduğunu aktarmıştık. Dava dilekçesine, Microsoft'tan gelen yanıt ortalığı bir kez daha karıştırdı. Microsoft yanıtında, Vista'dan XP'ye geçiş için hiçbir ücret almadığını, fakat yükleme işlemleri için üçüncü parti firmaların ek ücret talep edebildiği ve bu ikisinin birbirine karıştırılmaması gerektiğini iddia etti.

Örneğin Dell'in satmış olduğu Vista yüklü dizüstü bilgisayarı XP'ye çevirmek için 150 dolar (yaklaşık 255 TL) aldığı biliniyor. Fakat Dell, bunun sadece 20 dolarının yükleme işlemi için alındığı, geri kalan 130 doların yeni lisans ücretine gittiğini söylüyor. Sorun Microsoft'un en yaygın Vista sürümü olan Home Premium'a downgrade hakkı tanımamasından kaynaklanıyor. Vista Home Premium yüklü bir bilgisayarın XP'ye downgrade edilebilmesi için önce 130 dolarlık fark ödeyerek Business veya Ultimate'e çevrilmesi gerekiyor.

Davacı Emma Alvaro ise işte bu konudan şikayetçi. Alvaro , Microsoft'un downgrade için önce upgrade ön koşulundan şikayetçi oluyor. Alvaro aynı zamanda bu davanın sonucundan benzer durumdaki her kullanıcının faydalanama bilmesi amacıyla dava içeriğinin genişletilmesi için başvuruda bulundu.

Okuyucu Yorumları