Windows 11'deki Dosya Gezgini hatası, 1 yılın ardından nihayet çözüldü

Bazı kullanıcıların yanlışlıkla saldırıya uğradıklarını düşünmelerine neden olan bir Windows 11 hatası, Microsoft tarafından çözüldü. Ama bunun için aradan 1 yıl geçmesi gerekti.

Microsoft'un 1 yılda ancak çözdüğü Microsoft hatası

Microsoft, Windows 11'de bir yılı aşkın süredir devam eden bir hatayı nihayet düzeltti. Aranızda yaşayanlar varsa bilecektir; bilgisayarı kullanırken en beklenmedik anda Dosya Gezgini hiçbir uyarı vermeden aniden ekranın ortasında beliriyordu. Dolayısıyla işinizin en önemli noktasında size engel olabiliyordu. Ve bu durum, bazı kullanıcıların hack'lendiğini bile düşünmesine yol açıyordu. Görünüşte basit gibi gözükse de Microsoft'un bu sorunu çözmesi tam olarak on beş ay sürdü.

Çözüm, Windows 11'de yayınlanan en son güncelleme olan ve KB5033375 yaması olarak da bilinen Aralık ayı için yayınlanan toplu güncellemeyle birlikte geldi. Microsoft güncellemeyi "Bu güncelleştirme Dosya Gezgini pencerelerini etkileyen bir sorunu gidermektedir." açıklamasıyla paylaştı. Görünüşe bakılırsa hata, etkilenen bilgisayarlarda rastgele ortaya çıkıyor gibi görünüyor ve daha da kötüsü, bazı durumlarda her saat başı ortaya çıkabiliyor ki bu durum oldukça vahim.

Açıkçası bu hata sadece dikkat dağıtıcı ya da can sıkıcı bir durum değil, bunun da ötesinde bazı Windows 11 kullanıcılarının yanlışlıkla hack'lendiklerinden şüphelenmelerine neden olabiliyor. Sonuçta, siz klavyeye ya da fareye dokunmuyorken bilgisayarınızın kendi kendine bir şeyler yapması, potansiyel bir tehlike işareti ve hiçbir şey olmasa bile yaşanması kesinlikle korkutucu bir şey.

Dolayısıyla bu sorun, sistemlerinde bir yerlerde potansiyel bir güvenlik ihlali olabileceğini düşünerek virüs taramaları ve diğer her türlü kontrolü yapan kişilerde yersiz bir endişeye neden olmuş olabilir. Neyse ki sorunun giderilmiş olması güzel, ancak böyle bir şeyin Windows 11'de düzeltilmesi asla bir yıldan fazla sürmemeli.