Mobil işletim sistemimiz "Windows Mobile"

MS, Windows Mobile işletim sisteminin ismini değiştireceği hakkındaki dedikodulara cevap verdi.

Windows Phone neyin nesi?

Ünlü İngiliz teknoloji web sitelerinden biri olan Inquirer, Microsoft'un Windows Mobile işletim sistemi hakkında çarpıcı haberler yayımlamıştı. Habere göre Windows Mobile ismi mezara girecek ve onun yerine Windows Phone ismi kullanılacaktı.

Microsoft zaman geçirmeden konu ile ilgili açıklama yaptı: "Windows Mobile, cep telefonu işletim sistemimizin adı olarak kalacak; fakat Windows Phone adından bir çalışmanın üzerinde duruyoruz."

Aslında Windows Phone, Windows Mobile'ın üzerinde çalışacak bir platform olarak lanse edilecek. Firma ilk olarak şubat ayının 16'sında Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) bunun hakkında kısa bir açıklama yapmıştı.

Kısacası Windows Phone; yeni melodiler, zil sesleri ve buna benzer uygulamaların toplandığı bir ortam olacak. Bunu şöyle de düşünebiliriz; RIM ve Apple'ın Blackberry ve iPhone'da kullandığı yönetimin bir benzeri de My Phone ve Windows Marketplace for Mobile başlığı adı altında oluşturulacak.

Müşterilerin herhangi bir çelişkiye düşmesini önlemek için Microsoft, mobil işletim sistemi ibaresini ifade etmek için "Windows Mobile" isminde bir değişikliğe gerek duymuyor.

Okuyucu Yorumları