Mozilla Firefox 4 yayında, indirin!

Firefox 4'ün final sürümü, Mozilla sunucularında yayınlandı! İşte yenilikler ve indirme bağlantısı.

Firefox 4 yayında, indirin!

Firefox 4'ün final sürümü, henüz Firefox web sitesinde yayınlanmadı, ancak Mozilla'nın FTP sayfasında yayına girdi. İndirme bağlantılarını haberimizin ikinci sayfasında bulacaksınız. Yeni sürüm, daha temiz ve basit bir ara yüz, yenilikçi işlevler ve son Web teknolojilerini üzerinde barındırıyor. İşte Firefox 4'den göze çarpan bazı yenilikler.

Firefox 4'ün görünümü, önceki sürümden oldukça farklı. Yeni ara yüz temiz, basit ve kısmen saydam olarak karşımıza çıkıyor. Menü çubuğunun yerini ise tartışmalara yol açan Firefox düğmesi alıyor. Tarayıcının birçok özelliği bu düğme altında bir araya getiriliyor. Bu görünümden hoşlanmayan kullanıcıların, geleneksel ara yüze geri dönmesi mümkün. Bunun yanıda Firefox 4'de gezinti oklarına ek olarak sadece 'Giriş', 'Yer İmleri' ve 'Sekmeleri gruplara dönüştür' düğmeleri yer alıyor.

Diğer önemli yenilik ise sekme çubuğunda yer alıyor. Yenilik sayesinde daha geniş bir alana sahip oluyorsunuz. Yeni sekme düzenlemesi bazı kullanıcılara başta alışılmadık gelebilir. Bu özelliği de istemediğiniz taktirde kapatmanız mümkün.

Diğer yenilikler ve indirme bağlantısı

Diğer yenilikler ve indirme bağlantısı
Firefox 4'ün yeni eklenti yöneticisi

Sekme-panorama özelliği

Bu yeni özellik sayesinde web sitelerini panoramik olarak ekrana getirebiliyor ve gruplandırabiliyorsunuz. Bunun için 'Sekmeleri gruplandır' simgesine tıklamanız veya CTRL+SHIFT+E'ye basmanız yeterli.

Sayfayı yüklemek ve yüklenmesini durdurmak içinse artık sadece bir düğmeye sahibiz. URL satırının sonundaki simge ise, sayfanın yüklenme durumuna göre değişiyor ve 'Git', 'Yer imlerine ekle' gibi farklı işlevler görüyor.

Daha önceleri eklenti yardımıyla kullanılabilen Sync ise Firefox 4'de yerini alıyor. Sync ile yer imlerinizi, form verilerinizi ve sekmelerinizi diğer PC'lerdeki Firefox'lar arasında eşitleyebiliyorsunuz.

Diğer dikkat çeken yeni özellikler arasında ise WebGL ara yüzü ile grafik hızlandırmalı içerik desteği, 'beni izleme' HTTP üst bilgisi, sayfa içinde gösterilen eklenti yöneticisi var.

Firefox 4.0'ı bu bağlantılardan indirebilirsiniz:

Windows için Firefox 4.0 (Türkçe)

Not: Eğer yukarıdaki link çalışmazsa, alternatif olarak buraya tıklayabilirsiniz.

Linux için Firefox 4.0 (Türkçe)

MacOS için Firefox 4.0 (Türkçe)

Okuyucu Yorumları