MS'in yaması kritik bir açık mı yarattı?

Ciddi iddia: "Microsoft kaş yapayım derken göz çıkardı, yaması daha kritik bir açığa yol açtı..."

Windows yaması sorun oldu!

Bildiğiniz gibi Microsoft, düzenli olarak tespit edilen güvenlik açıklarını ortadan kaldıran yamalar geliştiriyor ve bunları indirmeye sunuyor. Laurent Gaffié adlı bir güvenlik uzmanı ise Microsoft'un bu konuda önemli bir hata yapmış olduğunu tespit ettiğini iddia ediyor.

Microsoft, 2007 yılının Aralık ayında bir yama yayınlamıştı. Bu yama Server Message Block (SMB) ile ilgili çok kritik olmayan bir açığı ortadan kaldırıyordu. Bu yamanın üzerinden iki yıl geçtikten sonra Gaffié, 2007 yamasının aslında kapattığından çok daha kritik bir soruna yol açtığını söyledi. Gaffié'ye göre şu anda Vista, Server 2008 ve Windows 7'nin ilk sürümlerinde görülen bir yazıcı ve dosya paylaşımı kaynaklı güvenlik hatasının kökeninde 2 yıl önceki yama yatıyor.

Diğer yandan Microsoft ısrarla bu iddiaları reddetti ve bunun bağımsız bir sorun olduğunu söyledi. Diğer yandan Gaffié'nin bahsettiği güvenlik açığı için henüz bir çözüm bulunmuyor. Microsoft'un şu an için tavsiyesi ise kullanıcıların PC'lerinin 139 ve 445 numaraları portlarını kapatmaları.

Okuyucu Yorumları