MS'ten Facebook ve Twitter bombası

Microsoft'tan dev bir adım daha: Facebook, Twitter ve Bing'i ilgilendiren adımın detayları içeride.

MS bombayı patlattı!

Microsoft, arama motoru Bing sayesinde sosyal ağlar konusunda çok önemli bir adım attı. Uzun süredir devam eden görüşmelerin sonuçlanmasıyla artık Bing üzerinden gerçek zamanlı Twitter ve Facebook aramaları gerçekleştirilebilecek. Hatta Bing, Twitter aramaları için test yayına başladı bile. Bing.com/twitter adresi üzerinden başlayan test yayını şu an için sadece ABD'deki kullanıcılar tarafından denenebiliyor. Konuyla ilgili Microsoft adına açıklama yapan Yusuf Mehdi, bunun iki firma arasında kapalı bir anlaşma olmadığını, Twitter'ın başka firmalar ile benzer anlaşmalar da yapabileceğini söyledi. Bir süredir gelir üretmeye çalışan Twitter için bu oldukça önemli bir haber.

Microsoft'un diğer önemli anlaşması ise Facebook'la oldu. 2007 yılında popüler sosyal ağ sitesinin %1,6'lık hissesi için 240 milyon dolar ödemiş olan Microsoft, artık Facebook'ta yer alan halka açık mesajları da Bing üzerinden aramaya imkan tanıyacak.

Google'ın da her iki sistem ile ilgilendiği de biliniyordu. Hatta Google da Twitter ile kendi anlaşmasını duyurdu ve Twitter arama olanağı başlayacağını söyledi. Ama şimdilik Microsoft, bu konuda Google'dan bir adım önde görünüyor.

Okuyucu Yorumları