Müthiş Eleman internette iş arıyor!

Aldığı ödüller ve kazandığı yarışmalara rağmen iş bulamayan genç, bakın nasıl bir çözüm bulmuş.

İşte en müthiş eleman!

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde İşletme Yöneticiliği Yüksek Lisansı eğitimini sürdüren Umut Yaşar Kıyıkcı, özelliklerine ve aldığı ödüllere rağmen iş bulamayınca, ailesinin de desteğiyle "www.muthiseleman.com" adlı bir internet sitesini kurdu.

Sitede özgeçmişi, ödülleri, projeleri ve başarı belgelerine yer veren Kıyıkcı, "Türkiye'nin en müthiş elemanı" yazılı kartvizit de bastırdı. Memleketinde bir firmada iş bulup çalışmak istediğini belirten Kıyıkcı, her konuda kendisini geliştirdiğini söyledi. Kurduğu site aracılıyla ve kartvizit dağıtarak iş aradığını belirten Kıyıkcı, kendisi ve kurduğu ilginç site ile ilgili olarak şunları söylüyor:

"İlköğrenim yıllarımdan beri her zaman yepyeni fikir proje ve çalışmalar içerisinde bulundum. Daha önce çalıştığım bazı kurumlarda, yeni stratejiler, kampanyalar ve projeler üreterek büyük katkılar sağladım. Genç yaşıma rağmen bugüne kadar o kadar çok ödül aldım ki, kendime 'müthiş eleman' yakıştırması yaptım. Şu an master yapıyorum. Ekonomiden, kültür sanata, bilişimden, stratejik iş planlarına her zaman kendini yenileyen, geliştiren, dinamik, ufku geniş ve sürekli başarı odaklı, hedef odaklı bir kişiliğe sahibim.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı gibi ülkemizin en gözde kurumlarında hem çalıştım, hem stajlarımı tamamladım, ama şu an işsizim. İki ay önce kendimi işadamları ve kurum yöneticilerine tanıtmak için "www.muthiseleman.com" adlı siteyi kurdum. Bu site aracılığıyla kendime iş arıyorum. Çok becerikli ve yetenekliyim. Büyük bir firmada patron danışmanı, CEO'luk yapabilirim. Başarılarımı sitemde belgelerle birlikte paylaşıyorum. Benim gibi elemanlar çok az bulunuyor ülkemizde. Büyük patronlar, benim gibilerini arıyor ama bulamıyor. Ben de, işadamlarına kendimi tanıtmak için bu siteyi kurdum. Bankacılık, finans sektörü gibi alanlarda uzmanım. Büyük bir iş düşündüğüm için, böyle bir site kurdum."

İşte "Müthiş Eleman"

İşte

Öğretmen anne-babanın iki çocuğundan biri olan Umut Yaşar Kıyıkcı, lisede okurken, Türk Lirası'ndan 3 sıfır atılmasının planlandığı 1997 yılında tasarladığı Yeni Türk Lirası'yla Merkez Bankası'ndan ödül aldı.

Yaptığı Yeni Türk Lirası tasarımı Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) Ulusal Başarı Sergisi'nde de yer alan Kıyıkcı, Mucitler ve Araştırmacılar Derneği tarafından mansiyonla ödüllendirildi.

Lise son sınıfta okurken, 1999'da kurulan 'Star' gazetesinin isim babalığı nedeniyle de para ödülü alan Kıyıkcı, 2004 yılında Microsoft Yönetim Strateji Yarışması İş Projesi yarışmasına katıldı. CEO'ların sorduğu 3 aşamalı stratejik soruları doğru yanıtlayan 13 kişiden biri olan Kıyıkcı, buradan da ödül kazandı.

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü okuyan Kıyıkcı, üniversitede ilk 500'e girip, 'Onur Belgesi' alarak mezun oldu.

Uluslararası bir holdingin alt yapı sistemlerinden, şube sayısına, satış ve pazarlama taktiklerinden, reklam ve tanıtımı için sorduğu sorulara en stratejik ve en başarılı cevapları vererek birinci olan Kıyıkcı, 2006 yılında da yüz binlerce kişinin başvurduğu Danone Reklam Sloganı yarışmasında birincilik ödülü kazandı.

Yatırım Finansman ve ODTÜ tarafından düzenlenen portföy yarışması ve başka bir kurumun düzenlediği sanal portföy yarışmasında birinci olan Kıyıkcı, 15 yıl yaşadığı İstanbul'dan ailesiyle birlikte 6 ay önce memleketi Adana'ya yerleşti.

Birlikte çalışacak müthiş bir eleman arayan tüm işverenlere duyurulur...

DHA

Okuyucu Yorumları