Samsung, gerçekten Google'ı terk edip Bing'e geçiş yapabilir mi?

Samsung, gerçekten Google'ı terk edip Microsoft'un arama motoru Bing'e geçiş yapabilir mi? Görünüşe bakılırsa bu pek de olası bir adım değil...

Samsung, Google'ı gerçekten terk edebilir mi?

Geçtiğimiz gün gündeme bomba gibi düşen bir haberde, Samsung'un Galaxy akıllı telefonlar ve diğer Android cihazları için Google Arama yerine varsayılan olarak Microsoft'un Bing arama motorunu kullanmayı düşündüğü bildirildi. Bu haberle birlikte pazartesi günü, Google hisselerinde yüzde 2,5 oranında bir düşüş yaşandı.

Ancak Avusturya’dan derStandard web sitesi ve gazetesinin muhabiri Andreas Proschofsky, Twitter'da yaptığı bir paylaşımda, Samsung'un en azından ABD gibi bazı pazarlarda Google Arama’dan vazgeçerek Microsoft Bing kullanmaya başlamasının mümkün olmayacağını iddia etti.

Bu paylaşımda, Google’ın hizmetleriyle Android tabanlı bir telefon yapmak isteyen herhangi bir şirketin Mobil Uygulama Dağıtım Sözleşmesi'ne (MADA) uyması gerektiğine dikkat çekildi. Bu sözleşme, Google Play Store’un cihazlarına yüklenmesini isteyen telefon şirketlerinin varsayılan arama motoru olarak Google Arama'yı kurması gerektiğini belirtiyor.

Ancak Avrupa ve Hindistan gibi bazı pazarlarda durum daha farklı olabilir. Proschofsky, bu bölgelerdeki Android telefonların bazı düzenleyici kurumların gerektirdiği üzere bir arama motoru seçim ekranına sahip olduğunu söylüyor. Ancak yine de bu, şirketlerin Google Arama'dan tamamen kurtulamayacakları anlamına geliyor.

Başka bir deyişle, ya Samsung’un Bing'i varsayılan arama seçeneği yapmak için gelecekteki Android telefonlarında Google hizmetlerini tamamen terk etmesi gerekiyor (ve bunun oldukça düşük bir ihtimal olduğunu söyleyebiliriz), ya da New York Times’ın haberi yetersiz bilgileriçeriyor. Proschofsky, “Samsung'un Google üzerinde baskı kurabileceği” başka yollar olduğunu söylüyor, ancak arama motorlarını değiştirme tehdidi bunlardan biri gibi gözükmüyor.