Nokia 8800’a GSMA’dan Ödül

2005 yazında piyasaya çıkan Nokia 8800, kusursuz tasarımı ve işlevselliğiyle bugüne dek 1 milyondan fazla kişiye ulaştı.

Nokia 8800’a GSMA’dan Ödül

Nokia’nın tasarım harikası 8800, geçtiğimiz hafta GSM Association’ın En İyi GSM Telefonu Ödülü’nü kazandı.

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, tasarım ve teknik özellikler açısından devrim yaratan telefonlarına yenilerini eklerken, 2005 yazında piyasaya çıkan 8800 ile de hem 1 milyondan fazla kişiye ulaşmanın, hem de GSM Association’ın (GSMA) En İyi GSM Telefonu Ödülü’nü kazanmanın gururunu yaşıyor.

Çağdaş saat ve mücevher tasarımlarından yola çıkılarak yaratılan Nokia 8800, paslanmaz çelikten yapılmış zarif gövdesi ve birçok özelliğiyle prestij ve kaliteyi simgeliyor. 8800, piyasaya çıktığı günden bu yana aldığı övgülere, geçtiğimiz hafta yapılan yıllık GSM Association Ödülü’nü de ekledi. Nokia 8800, benzersiz tasarımı, malzemeleri ve yenilikçi yapısıyla En İyi GSM Telefonu Ödülü’nü kazandı.

Nokia Cep Telefonları birimindeki tasarım ekibinin yöneticisi olan Alastair Curtis, ödül ile ilgili açıklamasında şunları ifade etti: “En iyi malzemelerle üretilmiş, kaliteli ürünler kullanmak isteyen tüketiciler için son derece kaliteli ve asla modası geçmeyen mobil cihazlar üretmek Nokia’nın doğasında var. Bu bağlamda Nokia 8800 da kendisine bir hayran kitlesi yarattı. Bu telefon, gelişmiş teknoloji ürünü olmanın yanı sıra, aynı zamanda bir sanat eseri. Paslanmaz çelik ve mineral cam gibi modern malzemelerden üretilmiş ilk cep telefonu olan Nokia 8800, kişisel iletişim sanatına bambaşka bir zarafet katıyor. Bu telefonun bir milyondan fazla satmış olması da, fiyat listesinde üst sıralarda yer alan cep telefonlarına yönelik büyük bir talep olduğunu kanıtlıyor.”

Cep telefonlarında bir başka ilke de imza atan Nokia 8800, ödüllü besteci ve müzisyen Ryuichi Sakamoto’nun yarattığı zil sesleri, alarm ve uyarı seslerini içeriyor. Bu telefonun çağdaş çizgileri ve yumuşak kıvrımlarından esinlenen Sakamoto’nun müzikleri, kullanıcıların Nokia 8800’ı tercih etmelerinin nedenlerinden birini oluşturuyor.

Nokia 8800’ın teknik özellikleri

Nokia 8800, zarif görüntüsü, estetik boyutları ve sürgülü kapağıyla hem prestijli hem de işlevsel bir cep telefonu. Geniş ekranı, kullanımı kolay tuşları ve çelik kaplamalı gövdesiyle 8800, zarafet ile işlevselliği bir arada barındırıyor.

Nokia 8800, dayanıklı paslanmaz çelik kapakları, çizilmeye karşı korumalı 262.144 renkli aktif TFT (208x208 piksel) ekranı, entegre SVGA kamerası, gelişmiş grafikler için 3D görüntü işlemcisi, video kaydı ve streaming özelliği, dijital müzik çalma kapasitesi ve cihazlararası senkronizasyon olanağıyla, iş, iletişim ve eğlence için ihtiyacınız olan pek çok özelliği tek bir cihazda topluyor. Nokia 8800’da 64 sese kadar polifonik zil sesi ve FM radyo da bulunuyor.

Okuyucu Yorumları