Nokia N95 ABD için yenilendi

Ünlü cep telefonu üreticisi Nokia, N95'i sınırlı bir kitle için yeniledi. Hedef kitle: ABD

Nokia N95 Yenilendi

Nokia, bu senenin dördüncü çeyreğinde küçük çapta rötuş yapılmış bir N95 piyasaya sürüyor – yalnız sadece ABD pazarı için. Haberin kaynağı ise bir tanıtım broşürü çıkaran Symbian-Guru.com sitesi. Neler değişecek? Şuan ki N95 sahipleri 950mAh gücünde bir akü ile idare etmek zorundayken yeni N95 1200mAh gücünde bir akü ile gelecek. Eski N95'ler Amerika'da zaten 1100mAh olarak piyasaya sürülüyordu.

Turbo hızlı veri transferi
Şimdiye kadar Amerikalılar sadece kısıtlanmış olarak HSDPA'nın (High Speed Downlink Packet Access – Yüksek Hızda İndirme Bağlantısı Paketi) tadına varabiliyorlardı. Yeni N95 ile bu durum değişecek. HSDPA şebekelerde 850 ve 1900 MHz ile ulaşılabilir olacak ve böylelikle 3,6 Mbit/s gibi hızlara çıkılabilecek.

Bunu dışında Nokia yeni cihaza 1 GB hafıza kartı ilave edeceği söyleniyor. Önceki versiyonda 512 MB büyüklüğünde hafıza kartı veriliyordu.

Dış görünüş olarak pek bir şey değişmeyecek: Sadece N95'in arka kapağı gümüşten siyaha veya mokka kahverengisine dönüşecek. Bir farklılık daha: Bellek olarak 64 MB RAM yerine 128 MB RAM gelecek.

Türkiye başlangıcı hala açık
Yeni N95'in Türkiye'ye gelip gelmeyeceği konusunda Nokia'dan bir bilgi alınamadı.

Okuyucu Yorumları