Nokia Türk Tasarımcıya Ödül Verdi!

Nokia Benelux Uluslararası Tasarım Ödülleri Yarışması’nda Nokia 888 isimli tasarımı ile birincilik ödülünü kazanan Türk tasarımcı Tamer Nakışçı, ödülünü Nokia Akdeniz Bölgesi Başkan Yardımcısı Stefan Majirun ve Nokia Türkiye Genel Müdürü Alessandro Fiorentino’nun elinden aldı.

Nokia Türk Tasarımcıya Ödül Verdi!

Nokia Design, Club Nokia EMEA ve Nokia Benelux Uluslarası Tasarım Ödülleri tarafından düzenlenen Nokia Benelux Uluslararası Tasarım Ödülleri Yarışması’nda Türk tasarımcı Tamer Nakışçı, 5 mm inceliğindeki gelen çağrıyı şekil değiştirerek bildiren, stil sahibi ve fütüristik bir yapıya sahip “form follows you - şekil sizi takip eder” sloganı ile yola çıktığı tasarımı
Nokia 888 ile büyük ödülün sahibi oldu.

Nisan-Temmuz 2005 tarihleri arasında düzenlenen ve dünya çapında tasarım bölümü öğrencilerine açık olan yarışmada ödül kazanan eserler Nokia Tasarım Direktörü Eero Miettinen’nin başkanlığındaki jürinin yanısıra kurulan internet sitesine halktan gelen oylar da dikkate alınarak belirlendi.

150.000’den fazla ziyaretçinin ilgi gösterdiği internet sitesinde halkın da oylamasına sunulan eserler arasında en fazla oyu alan ve jüri tarafından büyük ödüle layık görülen Tamer Nakışçı bir adet Nokia 8800, 5.000 € para ödülü ve Helsinki’de bulunan Nokia Design’da eğitim ile ödüllendirildi.

Nokia Tasarım Direktörü Eero Miettinen yaptığı açıklamada “Katılan tüm projeler oldukça başarılıydı ama özellikle ilk iki eser farklılıklarıyla diğerlerinden ayrılıyordu. Temsil ettikleri modern ve farklı yaklaşımla mobil tasarıma yeni bir bakış açısı getirdiler. Bu yüzden onları seçmek hiç de zor olmadı” dedi.

Ödülünü Nokia Akdeniz Bölgesi Başkan Yardımcısı Stefan Majirun ve Nokia Türkiye Genel Müdürü Alessandro Fiorentino’nun elinden alan Tamer Nakışçı yaptığı açıklamada, “ Bu uluslararası yarışmada ödül almaktan dolayı büyük
mutluluk duyuyorum. Nokia 888 ile hayalimdeki telefonu tasarlama imkanı buldum” dedi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü son sınıf öğrencisi olan Tamer Nakışçı, Demirden Tasarım’da endüstriyel tasarımcı olarak görev yapıyor.

Okuyucu Yorumları