Nokia'nın Here haritalarına ilk ciddi teklif!

Nokia'nın elden çıkarmaya çalıştığı Here harita hizmeti için ilk ciddi teklif, bakın kimden geldi...

Nokia Here kavgası büyüyor!

Şu anda en çok konuşulan konulardan biri, Nokia'nın Here harita servisinin yeni sahibinin kim olacağı. Öyle ki, bu hizmetin fiyatı 3 milyar doları geçmiş durumda. The New York Times'ın söylediğine göre Uber, Nokia'nın harita hizmeti için bu fiyatı önermiş durumda.

Bu satın alım için Uber'in rakipleri ise Audi, BMW ve Mercedenz-Benz de dahil olmak üzere bir grup Alman otomobil üreticisi, Çin'in arama motoru firması Baidu, bir özel sermaye şirketi ve Facebook. Görünene göre Here'ı hemen herkes istemekte ve Nokia, hizmetin kontrolünü ay sonuna kadar yeni sahibine teslim edebilir.

Uber'in Here sayesinde kazanacağı pek çok avantaj bulunmakta.Öncelikle, firmanın taksi-araç paylaşımı hizmetinin büyük bir gelişim yaşayacağı kesin. Analistler, Here sayesinde Uber Pool'un araç paylaşımlarının koordine edilmesinin kolaylaşacağını söylüyor.

Ayrıca Uber, Here'ı satın alarak Google ile arasına bir miktar mesafe koymayı da başarabilir.

Ancak görünene göre Nokia, Here için otomobil üreticilerinden oldukça yoğun bir talep ile karşı karşıya. Here, araç içi navigasyon sistemi marketinin lideri konumunda ve büyük ihtimalle bu firmalar için, kendi araç içi teknolojilerini genişletmek ve otonom araç gelişimini hızlandırmak için bir fırsat olarak gözükmekte...

Okuyucu Yorumları