Notebook PC’de 80 GB keyfi başlıyor

2.5 inç SpinPoint M 40 Serisi ile mobil hard disk pazarına giren <br>Samsung, kapasitesi 80 GB’a kadar çıkan modellerini Şubat ayında <br>Türkiye’de piyasaya sunacak.

Notebook PC’de 80 GB keyfi başlıyor

Samsung Electronics, 2.5 inç SpinPoint M40 Serisi ile mobil hard disk pazarına girdiğini açıkladı. Samsung’un Notebook PC’ler için geliştireceği M40 serisi hard disklerin kapasitesi 30 GB’den 80 GB’a kadar çıkıyor. Taşınabilir PC’lerin kapasitesini büyük oranda artıracak olan yeni Samsung sabit diskler, 8MB ön bellek ve 5400rpm dönüş hızına sahip. Şubat ayında Türkiye’de de piyasaya sunulacak olan yeni seri sabit diskler diğer 2.5 inç disklere oranla gürültüyü büyük ölçüde azaltıyor.

Sabit disk pazarında lider
Türkiye sabit disk pazarının yaklaşık yüzde 50’sini alarak liderliğe ulaşan Samsung, yeni 2.5 inç modelleriyle birlikte bu başarısını pekiştirmeyi hedefliyor. 3 yıllık garanti süresi, geniş ürün gamı ve satış kanalı, çip yanıklarına garanti veren tek üretici olması ve en sessiz sabit diskleri üretmesi Samsung’un Türkiye pazarındaki başarısını sağlayan unsurlar arasında yer alıyor.

2003 yılında Türkiye‘ye 355 bin adet sabit disk satışı yaptıklarını belirten Samsung Electronics Satış Müdürü Barış Kestep, yeni ürünlerle birlikte bu pazardaki hedeflerini büyüttüklerine dikkat çekiyor: “Samsung Electronics, sabit disk pazarında hızlı yükseliyor. Türkiye‘ye 2001 yılında 16 bin adet satış gerçekleştirmişken bu rakam 2002 yılında 13 kat artarak 203 bine, 2003 yılında 350 bine yükseldi. 2004 yılındaki hedefimiz ise 500 bin adet sabit disk satışı gerçekleştirmek.”

Şubat ayında Türkiye’de piyasaya sunulması planlanan Samsung SpinPoint M40 Serisi sabit diskler, Samsung’un distribütörleri Armada Bilgisayar, Kont Bilişim ve Koyuncu Elektronik kanalıyla kullanıcılarla buluşacak.

Okuyucu Yorumları