ODTÜ'den çok ses getirecek zirve!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi bu hafta içerisinde çok ses getirecek bir zirveye ev sahipliği yapacak

ODTÜ'den büyük zirve!

Üniversite - Sanayi ilişkisi ve işbirliğini uzun bir süredir takip eden ve bu alanda pek çok başarılı çalışmaya imza atan, dünyanın en büyük teknik ve mesleki örgütü IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) kuruluşunun ODTÜ Öğrenci Kolu olan IEEE ODTÜ düzenleyeceği "Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi" ile teknoloji ve girişimcilik konularına farklı ve yenilikçi bakış açıları getirmeyi hedefliyor.

Üniversite-Sanayi işbirliğini destekleyen, teknolojik ve yenilikçi iş fikirlerine zemin hazırlayacak olan Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi'nde; üniversite-sanayi projeleri arasında bir köprü niteliği taşıyan Teknoloji Transfer Ofisleri, üniversiteden ve sanayiden katılımcılarla incelenecek.

Girişimciliğin ve teknoloji üretiminin teşvik edici basamağı olan ön kuluçka merkezi uygulamaları ve teknopark-öğrenci yakınlaşması kapsamında çalışmalar ele alınacak. Son yıllarda gelişmekte olan teknolojinin ve dünyanın kilit noktası "inovasyon" girişimciler için işlenecek ve düzenlenecek çalıştaylarla somut projeler ortaya çıkarılacak. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen genç girişimciler için rehber niteliği taşıyacak olan "Girişimciler için Geleceğin Teknolojileri" başlığı altında bir panel gerçekleştirilecek ve yurt içi ve yurt dışı başarılı örnekleri incelenecek.

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent'in, Elginkan Vakfı ana sponsorluğunda gerçekleştirdiği, genç girişimcilere yenilikçi fikirlerini işe dönüştürme imkânı sunan "Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması Finali" son gün etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek. Final töreninde, 75.000YTL'lik Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü'nün sahibi olacak grup ve 50.000YTL'lik Savunma Sanayi Müsteşarlığı Özel Ödülü'nün sahibi olacak grup ilk defa kamu önünde sunum yapacak. 15 Kasım'daki 2008 Final Günü, aynı zamanda YFYİ 2009'un da başlangıcı olacak. Etkinlik kapsamında YFYİ 2009'un da tanıtımı yapılacak.

IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu tarafından düzenlenilen "Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi" geleceğe adım atmak isteyen genç girişimcileri bekliyor.

Okuyucu Yorumları