Opera'yı denemenizi sağlayacak 4 özellik!

Opera'nın diğer tarayıcılarda o kadar iyi olmayan veya hiç olmayan bu 4 işlevinden haberdar mısınız?

Opera için 4 neden!

Opera, son yıllarda en çok mobil web tarayıcısıyla tanınır bir hale geldi. Ancak Opera'nın masaüstü web tarayıcısı da oldukça hızlı ve diğer tarayıcıların atladığı, denemeye değer işlevlerle geliyor.

Hızlı erişim

Bu işlevi ilk sunan tarayıcılardan olan Opera, giriş ekranını özelleştirmenize izin veriyor. Site ön izlemelerinin kaç sütunda gösterileceğini, yakınlaşma seviyesini ve arka plan resmini ayarlamanız mümkün. Bu sayede rakip tarayıcılarda olmadığı kadar kişisel bir giriş ekranı meydana getirmeniz mümkün.

Sekme sıralamaları ve konumları

Açık sekmelerinizi başlık çubuğu üzerine sağ tıklayıp Arrange menüsü altındaki seçenekleri kullanarak çeşitli düzenleme seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Bu sayede örneğin YouTube'da uzun bir video izlerken, diğer bir pencerede işinizi yapmaya devam edebilirsiniz.

Opera'da sekme çubuğunuzu üstte, altta, solda veya sağda göstermeniz de mümkün. Sekmelerinizi sağ veya sol tarafa yakınlaştırarak daha ilginç bir küçük-resim görünümü elde edebilirsiniz.

Sekmeleri yığma ve Opera Turbo

Sekmeleri yığma ve Opera Turbo

Sekmeleri yığma

Firefox ve Chrome'da varsayılan olarak bulunmayan bir özellik de sekmeleri bir ana sekmeye atayabilme. Opera'da bu işlevi kullanarak aynı web sitesine ait sekmeleri bir araya toplayabilir ve yerden kazanabilirsiniz.

Bu özellikten faydalanmak için sekmeleri birbirinin üzerine sürüklemeniz ve bırakmanız yeterli.

Opera Turbo

Bağlantı hızı yavaş olan kullanıcılar, diğer web tarayıcılarında bulunmayan Opera Turbo ile web sayfalarını hızla açabilirler. Opera Turbo, sitelerdeki resimlerin kalitesini bir miktar düşürüyor ve sayfaları Opera sunucusunda sıkıştırarak size yolluyor. Bu sayede yavaş bağlantılarda Opera Turbo'nun farkını hissedebiliyorsunuz.

Opera Turbo'yu istediğiniz zaman, kolayca açıp kapatmanız mümkün.

Okuyucu Yorumları