OS X Lion ve Win 8 işlevleri karşı karşıya!

Windows 8 ve yeni OS X Lion hakkında artık birçok şey biliyoruz. İşte işlev işlev Windows 8 ve Lion!

Windows 8, Mac OS X'e karşı!

Apple Cupertino kampüsünde Ekim ayında yapılan 'Back to the Mac' adlı etkinlikte OS X Lion ilk kez dünyaya gösterilmişti. Steve Jobs, Lion'a eklenen özelliklerde iPad'in başarısının çok büyük olduğunu söylemişti. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen D9'da ise Windows 8, Microsoft Windows başkanı Steve Steve Sinofsky tarafından tanıtıldı ve bu işletim sisteminin de daha küçük form faktöre yönelik Windows Phone 7'den oldukça etkilendiği ortaya çıktı.

Lion ve Windows 8, dokunmatik ara yüzleri yoğun bir şekilde kullanıyor, ancak galerimizde göreceğiniz gibi büyük bir farkları var. Bu arada, ikisi de tam ekran uygulamalara, bir uygulama mağazasına ve uygulamalar arasında dolaşmaya has yeni özelliklere sahip.

Microsoft ve Apple'ın tablet stratejilerinin arasında önemli bir fark var. Apple, tablet ve telefon işletim sistemlerini bir araya getirip masaüstünü ayrı tutmayı düşünürken, Microsoft; tabletler ve masaüstü PC'ler için tek bir işletim sistemi oluşturup, cepleri şimdilik ayrı tutmayı planlıyor. Diğer önemli bir nokta ise OS X Lion'un yakında çıkacakken, Windows 8'in önümüzdeki seneden önce çıkmayacak olması.

OS X Lion ve Windows 8'in karşılaştırmasını galerimizde bulabilirsiniz! Tıklayın...

Okuyucu Yorumları