Oyun endüstrisini etkileyen 4 şirket

Oyun dendiğinde pek aklımıza gelmeyen bu 4 dev şirket, aslında oyunların geleceğini elinde tutuyor!

Arka planda kalan 4 dev!

EA, Activision, Sony, Microsoft ve Nintendo, oyun endüstrisi denildiğinde ilk akla gelen isimlerden. Konsolların ve birçok başarılı oyunun geliştiricisi olan bu şirketler, bugünkü oyun sektörü için şüphesiz büyük bir öneme sahipler. Ancak video oyunları endüstrisinde adını pek duymadığımız, endüstriye şekil veren başka şirketler de var. Başta oyun şirketi olarak düşünülmeyen, alternatif oyunlara yönelen oyunseverleri hedef alan bu şirketlerin aslında oyun dünyasında önemli bir etkisi var. Oyun endüstrisinin sürekli olarak değiştiğini ve geliştiğini düşünürsek, bu şirketlerin yakın bir gelecekte önem kazanacağını söyleyebiliriz.

Kickstarter

Birkaç sene önce yeni bir oyun geliştirme işine ciddi olarak girmek isteseydiniz, fikrinizi oyun yayımcılarına ve yatırımcılara kabul ettirmek zorundaydınız. Sadece yayımcılar bu tür projeleri destekleyecek kadar paraya sahipler. Kickstarter ise oyun geliştiricilerinin fikirlerini herkese açmalarını ve bu şekilde fon toplamalarını sağlıyor. Kickstarter sayesinde gün yüzünü görme ihtimali hiç olmayan oyunlara yeni bir şans doğuyor.

Apple ve oyunlarda önem kazanacak iki şirket daha

Apple ve oyunlarda önem kazanacak iki şirket daha

Apple

Apple, oyun alanında yepyeni bir yolun açılmasını sağladı. iOS mobil işletim sistemi ortaya çıkmadan önce, ortalamanın üzerinde bir oyunu 0.99 dolar karşılığında satın almanız mümkün değildi. Ancak şimdi oldukça uygun bir fiyata yüzlerce iOS oyunu bulmanız mümkün. Apple aynı zamanda daha önce oyunlarla ilgisi olmayan bir kesimi de oyun sever bir hale getirmiş bulunuyor.

Facebook

Facebook'da hayatında video oyunu oynamamış ancak Farmville gibi oyunları oynayan büyük bir kesim bulunuyor. Bu kesim, yakın bir zamanda PS3 veya Xbox 360 almayı düşünmese de, oyun endüstrisini olumlu olarak etkiliyor. Sosyal oyunlar gelecekte de önemini koruyacak gibi görünüyor ve bunun ana sebebi, tabi ki Facebook.

Google

Google, öncelikle sunduğu çok hızlı internet bağlantısı Google Fiber sayesinde uygun fiyata hızlı bir bağlantı sunuyor. Böyle bir bağlantı, OnLive gibi bulut üzerinden çalışan oyun hizmetleri için önemli bir fırsat olabilir. Bu sayede PC'nizi veya konsolunuzu yenilemek zorunda kalmadan oyunları akış üzerinden oynamak mümkün hale gelebilir.

Tabi ki Android işletim sistemi de oyun endüstrisi açısından oldukça önemli. Android'in daha çok kullanıldığını düşündüğümüzde, Google'ın kararları oyunların geleceğinde büyük bir etkiye sahip olacaktır.

Okuyucu Yorumları