Parolalarınızı otomatik olarak değiştirin!

Parolanızı düzenli olarak değiştirmeniz gerektiğini biliyorsunuz. Peki bunun kolay bir yolu var mı?

Parolanızı hızla değiştirin!

Güvenlik uzmanları bir noktada anlaşıyorlar: Parolalarınızı düzenli olarak değiştirmeniz gerekiyor. Ancak bu çoğumuz için zahmetli, sıkıcı bir iş. Dashlane veya LastPass gibi parola yöneticilerini kullananlar ise otomatik parola değiştirme işlevinden faydalanabiliyorlar.

Bu iki hizmetten birini kullanıyorsanız, popüler hizmetlerdeki parolalarınızı birkaç tıklamada değiştirebilirsiniz. Kullanmıyorsanız, önerimiz kullanmanız çünkü günümüzde her hizmet için ayrı bir parola kullanmanız neredeyse şart hale geldi ve tüm parolaları aklınızda tutmanız oldukça zor.

Parolalarınızı otomatik olarak değiştirin!

LastPass'ta parolanızı otomatik olarak değiştirmek için tarayıcınızdaki LastPass düğmesine basın ve en üstteki "LastPass Kasam" seçeneğine dokunun. Şimdi parolasını değiştirmek istediğiniz hesabı seçin ve anahtar simgesine tıklayın. Açılan pencerede Parolayı Otomatik Değiştir seçeneğine tıklamanız yeterli olacak. LastPass sizin için güvenli bir parola seçecek ve parolanızı otomatik olarak değiştirecek.

Parolalarınızı otomatik olarak değiştirin!

Dashlane'de ise masaüstü uygulamasını açmanız ve Passwords > Password Changer yolunu izlemeniz gerekiyor. Burada Dashlane'in desteklediği sitelerdeki parolalarınızı birkaç tıklamayla değiştirebiliyorsunuz. LastPass'ta parolaları tek tek değiştirebilirken Dashlane'de tüm değişiklikleri bir defada yapabiliyorsunuz.

Otomatik parola değiştirme işlevini kullanabilmek için elbette sözkonusu hesapları parola yöneticinize eklemiş olmanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları