Patent savaşlarının son kurbanı Motorala oldu

Almanya'da artık bu cep devinin telefonları satılmıyor! İşte cep devinin başına gelen en kötü olay.

Cep devine büyük darbe!

Büyük oranda Apple'ın başı çektiği "patent savaşları" henüz bitecek gibi görünmüyor. Teknolojinin dev isimlerinin, neredeyse her bir fikrin ya da teknolojinin patentini aldığı ortamda, patent ihlali yapmamak gerçekten büyük çaba gerektiriyor.

Geçtiğimiz aylarda Google tarafından satın alınan Motorola Mobility de patent anlaşmazlığına takılan son şirket oldu. Apple ve Microsoft'un kazandığı patent davalarından sonra Motorola Mobility, Almanya'daki hemen hemen tüm Android cihazlarını piyasadan çekmek zorunda kaldı.

Şirketin kendi web sitesinde de Almanya'da -Gleam dışında- satılan herhangi bir ürünü listelenmiyor. Motorola'nın Gleam cep telefonu da Android değil, kendi işletim sistemine sahip.

Motorola büyük ihtimalle patent ihlali içeren yazılımları güncelledikten sonra Android cihazlarını yeniden satışa sunabilecek. Ancak şirketin Xoom 2 tabletine dair web sitesinde yer alan "cihaz Almanya'da erişilebilir değil - gerekli güncellemeler yapıldıktan sonra Temmuz'da tekrar satışa sunulacaktır" ibaresi kafaları karıştırdı. Temmuz ayı geçeli bir hayli zaman oldu ve Motorola Android pazarında yeniden harekete geçmek istiyorsa elini biraz çabuk tutmak zorunda.

Google, Motorola Mobility'yi satın aldığında toplam 24,500 patente sahibi olarak Apple ve Microsoft'a karşı yasal anlamda avantaj sağlamayı düşünüyordu. Ancak görünüşe bakılırsa Google Android'e karşı verilen savaşı bu hamlesiyle de alt edebilmiş değil.

Okuyucu Yorumları