PayPal Türkiye'den neden çekiliyor?

PayPal'ın Türkiye'deki faaliyetlerini durdurma kararının altında yatan gerçekler ortaya çıkıyor!

Türkiye'den neden çekiliyor?

Geçtiğimiz gün Türkiye'deki faaliyetlerini durduracağını açıklayan PayPal, pek çok kullanıcısını üzmüştü. Ancak bu kararın altında yatan nedenin ne olduğu, "lisans sorunu" şeklinde geçiştirilmişti. Şimdi, "Lisans sorunu" kavramının altında yatanları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben açıkladı.

PayPal'e alternatif olacak 5 iyi alternatif!

Akben, PayPal tarafından yapılan lisans başvurusunu, kanunlara aykırı bulunduğu için kabul etmediklerini söyledi. Kanunun 23. Maddesine göre kuruluşların birincil ve ikincil sistemlerini yurt içinde bulundurmalarının zorunlu olduğunu söyleyen Akben, PayPal'ın bu konuda adım atmadığını belirtti. Şirkete durumun hatırlatıldığının altını çizen Akben, PayPal'ın sistemlerini yurt içine taşımak adına herhangi bir çalışma yapmadığını, şirket politikası gereği böyle bir çalışma yapamayacaklarını taraflarına ilettiğini söyledi.

PayPal ise, lisans sorununu çözmek için gerekli çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini söylüyor. Ama ortada büyük bir anlaşmazlık bulunduğu kesin. PayPal hikayesinin ne şekilde sonuçlanacağını ise, ancak zaman gösterecek...

Okuyucu Yorumları