Philips'ten Yeni 34 İnçlik Kavisli LCD Ekran

Yeni 34 inçlik LCD Ekran, Philips monitörlerinin kavisli ürün grubunu genişletiyor.

Yeni kavisli 34 İnçlik LCD ekran geldi

Teknoloji şirketi ve Philips Monitörlerinin marka lisans ortağı MMD, büyüyen kavisli ekranlar ürün grubunu yeni bir üye ile zenginleştiriyor: 34 inçlik yeni 349X7FJEW ekran, 1800R kavisi ile sürükleyici bir görüntüleme deneyimi sunarken UltraWide 21:9 formatında tasarlandığı için de kullanıcılara çoklu görev yürütecekleri pek çok alan da sağlıyor. CrystalClear Quad HD çözünürlük, ince ayrıntılara sahip tam bir reprodüksiyon netliğini beraberinde getiriyor. Bu da, ekranda eş zamanlı olarak büyük hacimli görselleri görüntülemek için MultiView kullanıldığında en yüksek faydayı sağlıyor. Üstelik bu ekran, kullanıcıların ekranı eğip yüksekliğini de tam kendi tercihlerine göre ayarlamalarını sağlayacak şekilde kolayca ayarlanabilsin diye tasarlandı. Böylece, kullanıcılar görüntüleme deneyiminin tam olarak keyfini çıkarabiliyorlar.

MMD Philips Monitörleri Avrupa Ürün Müdürü Artem Khomenko şunları belirtti: "Kavisli ekranların yararlarını – odağı, içine çeken etkisini – mümkün olduğunca fazla sayıda kullanıcıya götürmeyi amaçlıyoruz. 34 inçlik model, bu yıl piyasaya çıkardığımız kapsamlı ürün grubunun en yenisi. Ekran sunma alanına verdiğimiz sözün bir parçası da kullanıcıların daha fazlasını yapabilmeleri için onları güçlendirmek ve daha fazla keyif alarak üretken olmalarını sağlamak: Bunu da, içinde yaşadığımız dünyadan ilham alan geniş, güzel monitörler ile yapıyoruz."

İş ve zevki birleştirmek için kusursuz bir monitör
Modelin R1800 kavisi sayesinde, bu yeni X ürün grubu kavisli ekranın kullanıcıları, kendilerini yüksek oranda sürükleyici bir deneyime hazırlayabilirler. Üstelik artık ev gibi, çok fazla dikkat dağıtıcı unsurun bir arada bulunduğu ortamlarda bile yaptıkları işe daha iyi odaklanabilirler. Kullanıcılar artık yaptıkları şeye, örneğin film izleme, fotoğraf düzenleme, kendi videolarını yaratma ya da mesai sonrasında hesap tablosu veya belgelerde çalışmaya daha kolay odaklanabilirler. Özellikle ayrıntı açısından zengin görevlerde, kavisli ekran derinlik algısını artırarak ve kullanıcıya daha fazla kişisel alan tanıyarak konsantrasyonu perçinliyor.

Üstelik o kişisel görüntüleme alanının içinde, kullanıcılara aktivitelerin keyfini daha uzun süre çıkarmaları için gereken performansın tamamı da sunuluyor. UltraWide Quad HD ve panoramik 21:9 formatı sayesinde bu monitör, 3440 x 1440 pikselde bol bol ekran alanı sunuyor: bu da görüntüler için daha fazla piksel demek, ayrıca – işi keyif ile birleştiren bir ekran için mükemmel bir özellik – kullanıcılar aynı anda hem ofis e-postalarını takip edip belgeleri gözden geçirirken hem de canlı yayınlanan bir spor müsabakasını izlemek istediklerinde onlara çoklu görev yürütmeleri için, daha fazla alan sunulması anlamına geliyor, üstelik hepsi mükemmel netlikte ve keskinlikte. Ayrıca video düzenlemede de müthiş: Ekran, bir seferde bütün zaman çizgisini görecek kadar geniş ve % 117.3 (CIE1931) sRGB renk gamı da fotoğrafçıların ve video çekenlerin müthiş renk reprodüksiyonunun keyfini çıkarmalarını garantiliyor. AMD FreeSync™ Teknoloisi sayesinde ise videoların yeniden oynatılması (playback) tutukluk, kırılma ya da hareket bulanıklığı olmadan, süper akıcı.

Bir ekranın görünümü gerçekten önemli olduğu için, 349X7FJEW modeli tasarıma özel önem verilerek yaratıldı. Uçtan uca ekran (görüntüleme alanını artırmanın yanı sıra) monitöre de şık bir görünüm katıyor. Hafif kavisler ile krom ve parlak yüzey ise bu şıklığı tamamlıyor. İşte bu yüzden, ekran sadece işlevsellik değil, aynı zamanda zarafet de düşünülerek hazırlandı.

Rahatlık ve esenlik için geliştirildi
En yeni, 34 inçlik kavisli X ürün grubu monitörü, insanların hayatlarını kolaylaştıracak ve daha rahat bir hale getirecek özellikler düşünülerek tasarlandı.

Ekranın yüksekliği ayarlanabilir ve eğilmesi de mümkün. Bu sayede, kullanıcılar kavisli görüntüleme alanını optimal olarak kendi görüş hatlarına göre konumlandırabilirler. Bu da, kullanıcıların rahatsızlık veren ve sağlıklı olmayan oturma düzenlerinden kaçınmalarını sağlar.

Dahası 349X7FJEW modeli, LowBlue Modu ayarı ile de donatıldı. Araştırmalar, ultraviyole ışınların gözlere zarar vermesi gibi, LED ekranlardan yayılan kısa dalga boyundaki mavi ışınların da zaman içerisinde gözleri bozabileceğini ve görmeyi olumsuz etkileyebileceğini gösteriyor. Sağlığınız için geliştirilen Philips LowBlue Modu ayarı ise, zararlı kısa dalga boyundaki mavi ışığı azaltmak için akıllı yazılım teknolojisi kullanıyor.

Bunların yanı sıra, çoklu görev yürütme de günümüzde yaygın bir uygulama. Bu monitör ile iki sistemi eş zamanlı olarak görüntülemek için iki ayrı ekrana gereksinim duymak yerine, kullanıcılar aynı geniş ekran monitörü kullanarak iki sistemden gelen içeriği yürütmenin keyfini çıkarabilirler: Philips MultiView, bunu mümkün kılıyor. Ekran iki eşit bölüme ayrılabilir ya da bildirimlerden biri PiP (resim içinde resim) formatında görüntülenebilir. Böylece, kullanıcılar canlı olarak haberleri ya da spor bildirimlerini, örneğin bir belge üzerinde çalışırken takip edebilirler.

Üstelik bütün bunlar için masanın üzerinde ayrı bir USB aygıtına da gerek yok: çoklu cihazlar dahili aygıta bağlanabilir, böylece kablolar azaltılmış ve hızlı erişim için diz üstü bilgisayardaki USB bağlantıları boşta kalmış olur. Ayrıca bu monitör, USB ile bağlanan cihazların hızlıca şarj edilmesi için de kullanılabilir.

Philips'in yeni 349X7FJEW X ürün grubu ekranı Nisan 2017'de 979 USD fiyatından elektronik mağazalarda bulunabilecek.

Okuyucu Yorumları