Pokemon Go'daki root erişim engelini aşın!

Yeni Pokemon Go güncellemesiyle gelen root erişim engelini aşmak artık mümkün!

Pokemon Go'da çareler tükenmiyor!

Pokemon Go için geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bir güncelleme kullanıcıların bir Pokemon'u arkadaşları olarak ayarlamalarına olanak tanıyordu. Buraya kadar birçok kullanıcının ilgisini çeken bu özelliğin yanında güncellemede ayrıca oyuna herhangi birisinin root erişimi yapmasının engellendiği ortaya çıktı. Doğal olarak bu da kullanıcıların hoşuna gitmedi. Fakat bu üstesinden gelinmesi imkansız bir durum değil.

Öyle görünüyor ki Niantic'in root kullanıcıları engelleme yöntemi, GPS sızdırmalarını ve oyunda hile yapmak için kullanılan Xposed modlarının kullanımını önlemeye dayanıyor. Bu aslında makul bir hedefmiş gibi görünse de kurunun yanında yaş da yanıyor ve bazı yasal kullanıcılar da oyundan mahrum kalıyor.

Android Police'te yer alan habere göre bu sınırlandırmayı aşmak için Magisk adlı bir Android modunu kullanabilirsiniz. Bu mod sayesinde kullanıcıların Pokemon oyununa root erişim sağladıkları gerçeği gizlenebiliyor. Bunun için kullanıcıların kilitsiz bir ön yükleyiciye sahip bir cihaza ihtiyaçları olacak. Yapılması gerekenlerle ilgili tam ve detaylı talimatlara bu adresten erişilebiliyor.

Okuyucu Yorumları