Porsche, elektrikli otomobil işini sevdi!

Porsche, elektrikli otomobiller konusunda ne kadar ciddi olduğunu, bu haberle birlikte bir kez daha kanıtlıyor!

Porsche, elektrik işini sevdi!

Porsche, ilk elektrikli arabası Mission E'yi geçtiğimiz Aralık ayında Tesla'nın Model S'i ile rekabet edecek lüks bir araba olarak tanıtmıştı. Bu kavramın hayata geçirilmesi için 1.000 yeni iş imkanı sunulmuştu ve bugün bu sayı, 1.400'ün üzerine çıkmış durumda. Bu durumun da ana firma Volkswagen'in emisyon skandalının etkisinden kurtulmak için yapılan çabaların bir parçası olduğu söylenebilir.

Elektrik kavramına daha fazla yatırım yapmak, eskiden sadece yanmalı motor kullanan firmanın bakış açısında bir değişime doğru ilerlendiğini göstermekte. Porsche çalışma lideri Uwe Hueck'in yaptığı kısa açıklamada belirttiği üzere "ya dijital değişimin içerisinde yer alırsınız ya da kaybedersiniz." Mission E'ye adanmış olan 1.400 çalışanın yanı sıra, 350 dijital uzman da işe alınarak mobil kavramlar geliştirecek ve yeni iş alanları bulacak bir ünite kuracak.

Porsche, elektrikli arabalarını 2019 yılında sunabilmeyi hedeflemekte. Her ne kadar firma bir üretim hedefi belirtmiş olmasa da, Hueck'in söylediğine göre kar elde edebilmek için her yıl 10.000 ünite satması gerekecek...

Okuyucu Yorumları