Qualcomm ve BlackBerry Anlaştı!

Qualcomm, dev şirketlerle yaşadığı büyük patent davalarından en azından birini sonuca ulaştırmayı başardı. Ama bu sonuç, biraz pahalıya patladı!

Servet değerinde anlaşma!

Qualcomm'un lisans çalışmalarının pek başarılı olduğu söylenemez. Firma, Güney Kore'de telefon üreticilerinden "gereksiz miktarda patent ücreti" almak ile suçlanıyordu; FTC ve Apple ile de benzer taktikler sebebiyle mahkemelik olmuştu. Ayrıca firma, Nisan ayında anlaşmaya vararak BlackBerry'ye 815 milyon dolar ödeme yapmaya zorunda kalmıştı.

BlackBerry'nin geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada iki firmanın son anlaşmaya vardıkları ve miktarın 940 milyon dolar olarak belirlendiğini duyurdu. Bu miktar, daha önceki miktarı, faizi ve avukat ücretlerini içermekteydi. Yapılan açıklamaya göre Qualcomm, Mayıs ayının bitiminden önce ödemeyi yapacak.

BlackBerry, telefon tasarımı işini bıraktığından beri kaderini değiştirmeye çalışıyor. Firma, geçtiğimiz çeyrek içerisinde sadece 286 milyon dolar gelir elde etmişti. 940 milyon dolarlık anlaşma, firmanın kendisini otonom araçlara yönlendirmesi için ihtiyaç duyduğu nakit desteği anlamına geliyor.

Qualcomm'un çipleri pek çok mobil cihazı güçlendiriyor ve üst seviye Android telefonlarda Snapdragon'u çok sık görüyoruz.

Okuyucu Yorumları