Qualcomm'un İşlemcisi, 4 Aralık'ta Gelebilir!

Qualcomm'un üst seviye işlemcisi, 2019'un amiral gemileri için bu tarihte tanıtılabilir!

Snapdragon 8150 geliyor!

Mobil işlemci üreticisi Qualcomm'un bir sonraki üst seviye işlemcisi Snapdragon 8150, muhtemelen 4 Aralık'ta, Hawaii'de yapılacak Snapdragon Tech Summit'te tanıtılacak.

Snapdragon 845'in halefi olan işlemcinin tanıtımı için davetiyeler, Çin medyasından gelen çeşitli sızıntılara göre dağıtılmaya başlandı. PCPop'a göre davetiye, fiziksel bir davetiyeden ve bir Xiaomi VR all-in-one cihazından oluşuyor. Snapdragon 821 kullanan bu cihaz, VR için hazırlanmış bir video ile Hawaii'nin manzaralarını gösteriyor ve sonunda etkinlik takvimiyle konumunu görüntülüyor.

Snapdragon 8 serisi yonga setleri, birçok Android telefon üreticisi tarafından tercih ediliyor. Geçen sene çıkan Snapdragon 845, Pixel 3, OnePlus 6T gibi popüler telefonlarda kullanılmıştı. Benzer şekilde yeni işlemcinin 2019'un amiral gemisi modellerinde kullanılmasını bekleyebiliriz. Snapdragon 8150'yi kullanacak ilk telefon, Galaxy S10'un ABD sürümü olabilir.

Snapdragon 8150, Huawei ve Apple'ın en son işlemcileri Kirin 980 ve A12 Bionic ile yarışacak. Geçen günlerdeki bir dedikodu, işlemcinin 362.292 Antutu puanına ulaştığını söylemişti. Bu puan, Android'de kullanılan diğer tüm işlemcilerin puanından çok daha yüksek. A12 Bionic'in puanı dahi 352.405 seviyesinde iken yeni Snapragon gerçekten böyle bir performans sergilerse, fark oluşturabilir.

Okuyucu Yorumları