Reklam engelleyiciler için şok karar!

İnternette gezinirken reklam engelleyici kullananları ufak bir şok bekliyor; en azından bu ülkede...

Reklam engelleyicilere şok!

Fransa menşeili haber sitelerini ziyaret edenlerin yüzde 30'unun reklam engelleyici kullandığı ortaya çıktı. Ve bu durum, gelirini reklamlardan elde eden bu siteleri uzun bir süredir rahatsız ediyordu.

Gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturan reklamların serbest bir biçimde görülebilmesi adına ilgili web siteleri, sonunda harekete geçmeye karar verdi. Bu doğrultuda internet üzerinden reklam engelleyici yazılımlar kullananların tespit edilip, bu kişilerin site içeriğini de görmesinin önlenmesi planlanıyor.

Kullanıcılar sitede daha fazla içerik görmek isterlerse kendilerine iki seçenek sunulacak: Kullandıkları reklam engelleyici yazılımı kapatmak ya da siteye ayrıca bir ücret ödemek.

Bu durum her ne kadar rahatsız edici gibi görünse de, ücretsiz hizmet sunan ve karşılığında elde ettiği gelirin tamamına yakınını gösterdiği reklamlardan elde eden sitelerin haksız oldukları da söylenemez. Görünüşe göre, bir süredir zaten tartışılan reklam engelleyiciler, önümüzdeki günlerde daha hararetli tartışmalara da sahne olabilir...

Okuyucu Yorumları