Sabit Diskiniz Canlı Yayında

“Napster’dan sonra ortaya çıkan dosya paylaşım yazılımlarının en popülerlerinden olan Morpheus’ta yeni bir güvenlik açığı bulunduğu açıklandı. Açık, bilgisayarında Morpheus yazılımı bulunan 2 milyon Morpheus kullanıcısının özel bilgilerinin, başkalarına görünmesine neden oluyor.

Sabit Diskiniz Canlı Yayında

Söz konusu hata, Morpheus kullanan birinin tüm sabit diskine sınırlamasız erişim imkanı sağlıyor ve istenilen her dosyanın kopyası alınabiliniyor. Ancak soruna neyin neden olduğu henüz keşfedilmiş değil. Morpheus kodu üzerindeki çalışmalar devam ediyor.”

Morpheus’un yaratıcısı olan Music City ise internet sitesinde yaptığı açıklamada BBC Online’da ortaya çıkan bu haberi yalanlıyor. Anonim bir güvenlik danışmanının yaydığı bu söylentinin asıl olmasına sebep olarak kimsenin Streamcast ile bir güvenlik açığı konusunda kurmadığı belirtiliyor. Streamcast ve Music City hakkındaki çeşitli söylentilere göre ise bir Morpheus çalışanı olan Paul Sarsfield’in açıklaması ile bu açığın varlığının duyulduğu belirtiliyor.

Ancak Streamcast ve Music City’nin açıklamasında böyle bir çalışana sahip olmadıkları ve kuruldukları, hizmete girdikleri Nisan 2001 tarihinden bu yana hiç bir güvenlik açığı çıkmadığı vurgulanıyor.

Okuyucu Yorumları