Sadece 6 Ayda Gelen Ayrılık!

Teknoloji ve internet dünyasındaki tepe isimlerin şirketlerinden ayrılmaları devam ediyor. İşte bu rüzgara kapılan son yönetici!

Sadece 6 ayda gelen ayrılık!

Recode kaynaklarının söylediğine göre Uber Başkanı Jeff Jones, bir yıldan kısa süredir oturduğu koltuğu terk ediyor. Söylenenlere göre son haftalardaki tartışmalar, Jones için çok fazla gelmiş durumda. Aslında haksız da sayılmaz; kanun güçlerine karşı çıkma, cinsel taciz suçlamaları, garip otonom sürüş iddiaları, Trump'ın ekonomik danışmanları ve CEO'nun sert çıkışı ile beraber Uber, Jones'un 2016 yılında katıldığını düşündüğü firmadan çok daha farklı bir konumda.

Uber, bu ayrılık hakkında detay sunmuyor ancak bu ayrılığı doğruluyor. Firma, "Jeff'e firmadaki altı ayı için teşekkür ederiz" mesajı ile Jones'a veda etti bile.

Uber, Jones'u Target'tan Ağustos ayında transfer etmişti ve o sıralarda bu, büyük bir hamleydi. Ancak durum, istenildiği gibi ilerlemedi ve görünene göre Jones, her ne kadar iyi amaçlara sahip olsa da, düşündüğünden daha fazlası ile baş başa kaldı.

Jones ise ayrılması hakkında firmaya göre daha az diplomatik bir duruşa sahip. Recode'a yaptığı açıklamada değerlerinin ve liderlik tarzının "Uber'de gördüğü ve deneyimlediği ile uyumsuz olduğunu" ve artık "firmada devam edemeyeceğini" söylüyor.

Okuyucu Yorumları